The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Livets små goda

Bestämde mig för att arbeta båda dagarna denna helg. Jag såg faktiskt fram emot att få träffa lite gamlingar, cykla omkring och insupa den rena morgonluften, och naturligtvis kunna stoppa ner lite extra pengar i bakfickan efter en god insats.

De gamla är så rara och tillfreds med sin tillvaro. Igår var det en gammal kvinna som verkligen sken upp när hon visade mig ett födelsedagskort som spelade en melodi när det öppnades. Det hade hon fått av sina barn och barnbarn. Idag var det en annan dam som var så himla glad över att hennes barnbarn hade kommit förbi med lite räkcocktail. Hon kunde inte sluta prata om det under mina 20 minuter där. Det verkar inte krävas mycket för att göra någon annan glad. Anstränger vi oss tillräckligt ofta, eller tar vi saker för givet?

Kom hem från jobbet idag och var tämligen trött efter jobbhelgen, och hade bestämt mig för att ta en lur. Men mina söta vänner övertalade mig att följa med ut till Langesø för att grilla och njuta av naturen. Jag kan inte spela svårfångad i sådana situationer. De hade ordnat extra mat till mig och tänkt på det ena och det andra. Kan jag annat än att tacka min lyckliga stjärna för att jag har sån tur med vänner?

3 COMMENT(S):

Sv. haha, det var en positiv upplevelse att se universitetet men kan verkligen säga att provet inte var till svenskars fördel.

Jag hade hoppats på mycket matte men det visade sig att ca 65 av 95 frågor var läsförståelse vilket inte är det lättaste på danska =(

 

Var är bilderna på maten? Jag vill ha matbilder! Det vet du bror!

 

Sweet! Då man blir glad över att man har underbara vänner. :)

Jag börjar arbeta inom hemtjänsten på torsdag, lite extraknäck innan jag flyttar. Blir perfekt. Dock praktiken nu, och de dagar jag är ledig ska jag extrajobba. Hujeda mig - hur orkar man?

Men det är fantastiskt hur de små, petitesserna (för oss) blir till så stora saker för dem. :)