The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Mermaid on the loose

Världsutställningen, Expo 2010, öppnar upp dörrarna den 1 maj i Shanghai, Kina. Utställningens tema är "Better City, Better Life", vars syfte är att uppmärksamma den enorma befolkningstillväxten i världens städer under det senaste decenniet, vilka problem det innebär och hur man kan förbättra livsvillkoren för alla dessa människor. 70 miljoner människor förväntas besöka utställningen, som håller öppet fram till den 31 oktober.

Sveriges paviljong på utställningen har kostat 140 miljoner kronor att bygga. Den är utformad efter mönstret på vår flagga med fyra sektioner, där naturen är det övergripande temat. Det är där som det ska flörtas hej vilt med kineserna för att knyta kontakter på alla plan.

Danskarna däremot kommer garanterat att få flest kineser på plats! De har nämligen fraktat sin käraste sjöjungfru hela vägen från Köpenhamn till Shanghai för denna sex månaders sejour. Om vi tycker att det alltid är galet många kineser med sina smattrande high-tech kameror vid Langelinie i Köpenhamn, föreställ er då hur det blir när 'den lille havfrue' gästar Chinaland?!

Fler bilder; Berlingske Tidende.

1 COMMENT(S):

*klick-klick-klick-klick*, haha. Jag vet att jag var asiat i mitt förra liv, kanske därför jag fotar allt? ^^

Och nu, svar på tal;

Supernatural, säsong ett, har jag snart på datorn. Så jag tar ditt råd och börjar titta på det. Måste ju ha något att se nu när alla serier slutar. Och är man Madonna-fan så är man, då lägger man märke till småsakerna. ;)

Och precis som du säger om detta med att vinna så mycket pengar; jag hade också skänkt massor. Vad ska man egentligen med alla pengar till? Vansinnigt mycket. Jag hade ändå läst till läkare men det är ändå skönt att ha lite pengar som en "back-up", om man nu vill gå ner i tid eller något sånt. Men som du säger; världens bästa jobb! ^^ Och att bara kunna köpa allt man ser blir ju till slut tråkigt - då får man aldrig längta så där härligt efter något.

Nu ska jag sova... Praktik imorgon igen. 13.30 - 21.30. Zzz... Gratisarbete, me löööve.