The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Mot nya höjder!

Efter en härlig kväll med småbrorsorna, som betydde broder-broder-snack och kortspel där min lillebror av någon anledning alltid vinner (cheater, -host-) drog jag iväg mot nästa mål på denna veckas resa. Tog en uppfriskande och riktigt härlig fika med Dr Fattema i Malmö, innan jag tog nästa flyg mot Estocolmo igår.

Jag vet inte om det sitter något på min panna, men genom hela resan blev jag tagen för en utlänning... folk pratade engelska med mig och blev förvånade när jag svarade på svenska. Hallå, ser jag så utbytesstudentaktig/vilsen ut?

Sitter nu i Uppsala hos syrran. Det är kallt hemma hos henne! Jag påpekade det för norrlänningarna, men de tyckte det här var ingenting mot under vintern. Har de kanske fått tjockare hud av att bo här uppe?

Malmö C.

Kastrup.

Ready for a good flight.


My goofy sister.

3 COMMENT(S):

Tar du flyget? Tänk på miljön Steve som alltid ska ha ett så stort samvete :P

Du är inte ensam om att folk pratar engelska med dig, det gör de med mig också! Trots att jag säger att "hallå, jag pratade faktiskt svenska med dig!"

upplänningar alltså...

 

Haha, tänkte som Jenny där med flyget.. ^^

Och vad roligt att du blev/blir tagen för utlänning. Min bästis, Kjerstin, som är svensk men har en mamma från Afrika och en pappa från Island blir tagen för att komma "utifrån" ibland. Speciellt på jobbet hon jobbar på (äldreboende). En brukar prata engelska och säga "Do you speak... English?" Haha. ^^

 

:-P Jag önskar att jag hade en lika stor plånbok, Jenny! Då hade jag minsann tagit dyra, ständigt försenade SJ istället! :-) Du kanske ser för tysk ut nuförtiden, Jenny? haha ;-)