The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Odense Open by Night

Det har varit årets varmaste dag idag! Hela 22 grader, enligt vår källa som har stenkoll på DMIs väderstatistik. Jag var så upphettad när jag satt i läsesalen, att jag var tvungen att åka hem för att byta om. Jag trodde väl inte att det skulle bli så himla fint väder när det var grått och molnigt i morse?

Väldigt många har åkt till Sverige idag, för det stundande Valborgsfirandet. Jag stannar. Det beror inte på att jag inte vill supa i Lund och se på fina brasor, utan för att jag roligt nog ska jobba. Jag tjänar hellre extra pengar på röda dagar (ja, Valborgsmässoafton infaller samtidigt som Store Bededag här i Danmark), och sparar långsiktigt inför sommarens eskapader!

Odense sprudlar av liv idag/ikväll! Rena festivalyran inne i stan, och samtliga affärer har öppet till klockan 22.00. Tog lite mat på ett café med Nina & c/o, efter ännu en dödande dag med statistik och epidemiologi. Sedan försvann vi ut i folkvimlet för att se vad Odense hade att erbjuda. Folk var uppfixade, sommarvädret gjorde sig påmind, och vi smilade ikapp med alla odensianer. Det är vid sådana här tillfällen jag tänker: "Jag är en lyckligt lottad jävel, jag."

1 COMMENT(S):

Gud vad härligt med sådan värme!

Och att jobba inför sommarens bravader låter bättre än att supa sig full och bli pank. ^^