The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Pollenallergi

Att cykla brukar vara lika med minst en timmes våldsam snuva för mig under vår- och sommartider. Näsans slemhinna fungerar då som klister och all pollen bara fastnar när jag andas. Alternativet är att andas genom munnen och låta det komma ned i luftrören. Pest eller kolera?

Efter att ha tagit den där kortisonsprutan i skinkan hos läkaren, måste jag än så länge säga att jag är riktigt nöjd! Jag har inte snuvat sen dess! Kryssar fingrarna för att resten av sommaren blir lika symptomfri! Jag skrattar när jag ser prognosen för pollenhalterna utanför, och knappt känner något. Men sen måste jag använda Bricanyl för andningen och ögondroppar. ...låter som värsta sjuklingen.

Vet ni vad det värsta är? Det är under sommaren, när alla är superfräscha och man verkligen ser hur alla anstränger sig för att se bra ut, medan man har en svullen, röd, rinnande näsa. Kan det bli mer oattraktivt? Föreställ er ett scenario med två unga människor under ett pilträd ute på en sommaräng, omgivningen sprudlar av liv, hand håller hand, ögon mot ögon, magin är i luften, magnetismen är stark, oskyldigt närmande mot mittpunkten... 'Atjooo!' - "Åhh, förlåt!! Fick du på dig? Fan förlåt, det var inte meningen... det är poåållen!"

1 COMMENT(S):

Haha, underbart! Älskar det sista scenariot där. Skulle sitta perfekt på "första dejten"... Ops, I did it again. Glad att jag inte har några symptom av Pollen. Det har dock Adam, men han tar medicin. Har hört att den sprutan ska vara bra så han borde ta den istället. :)