The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Tummen mitt i handen?

Det bästa och det värsta med att ha varit äldst, vad kan det vara? Det bästa är att jag har kunnat göra vad jag vill, medan det värsta är just att jag måste göra allt-allt! Som äldsta barnet finns ingen annan i syskonflocken som sätter agendan åt en eller påverkar ens beslut angående skol- och karriärsval. Föräldrarna är helt vimsiga och förstår inte mycket, utan man är deras försöksdjur.

Därför har jag fått möjligheten att ta mina beslut utan att bli allt för påverkade från något håll, även om päronen alltid försökt. Men jag kastade bort den där 'förslags-/goda råd-boxen' redan på mellanstadiet. Jag har gått min egen väg, och funnit bra förebilder utanför boxen, så att säga.

Samtidigt är förbannelsen den att inget är beprövat förr, och man är verkligen den som går först ut på minfältet. Antingen exploderar det, eller så klarar man sig över helskinnad tills vidare. Misstagen begås först av mig, och framgångarna likaså. Mina syskon kommer att bli bättre minröjare för att jag har trampat på några redan.

Vad man sedan glömmer bort är att äldsta barnet är en allt-i-allo-familjemedlem. Jag har fungerat som en extra-pappa, barnvakt, sekreterare, kontaktperson för myndigheter, kökspiga, stalldräng... Sedan ska vi kunna borra, spika, montera, installera elektroniska prylar... typiska mansgöromål, för att vidare kunna behärska sytråd och nål, symaskin... Ja, jag bemästrar kvinnogöromål också. Tummen mitt i handen? Sällan!

7 COMMENT(S):

Nä Steve, nu får du faktiskt skärpa dig. Först lägger du upp en tramsbild på kvinnliga vs. manliga "hjärnor" och nu snackar du om kvinnogöra och vad jag antar är maskulint muskelmansgöra?! Vad är det här, snabbjoggar du baklänges till femtiotalet?

 

Du är en riktig KARLAKARL!!! Verkligen!!! Hjälpte mig sååå mycket igår med att montera ihop, hänga upp (dvs borra i betongtak) och leda kablar till uttaget, på två lampor! Borra upp två hatthyllor och fixade Tv-standen till nya tvn... kan man begära mer av en kille?? Nej! Det är sant du har alla finesser... och då har jag inte ens börjat tala om din goda matlagning och "fixa cyklar-punkteringar-lyktor"-skills!!

Mvh

Din kära vän, Rasha.

 

Inlägget är lite cocky...I like it!/Aida

 

Jenny, det kallas provokation! ;-P Hur ska jag annars får dig att kommentera, eller hur? haha.

Rash, sluta.. :-P Du låter snart som en mamma som vill göra reklam för sin son, inför alla andra mammor...! haha..

Aida, du gillar det va.. för att det är mer Balkan-style? ;-P

 

Så jag ska förstå det som så att du skriver inlägg blott för att få min uppmärksamhet? För att moi ska tänka lite mer på dig? :P

 

Haha, men är inte det bra? Du är med andra ord en mycket väl upplärd pöjk! Ordning och reda. ;D

 

Själv-fallet Jenny! ;-)