The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Uppsala sightseeing

Det känns alltid lite annorlunda att sova på en främmande plats. Man sover liksom mycket mer ytligt och hör en massa saker i drömmen. Jag hörde en trumpetande elefant i min dröm... och det visade sig vara min snarkande syster i andra rummet. Det är vä-äldigt lyhört i hennes lägenhet.

Började dagen med en frukost inne i stan med Dr Ishita. Vi har inte setts sedan förra sommaren, och det är alltid lika härligt att träffa henne och prata om gamla goda tider. Plötsligt inser man att man faktiskt har bott i Danmark i över två år nu.

Resten av dagen spenderades med min syster, som 'guidade' mig genom Uppsala. Vi gick till deras universitetsbibliotek, där det praktiskt taget är pratförbud. Men jag hade faktiskt gillat att tentaplugga i de stora salarna, även om min syster pratar om ångest och kvävning. Vi tände ett ljus inne i Domkyrkan, strosade i Stadsträdgården, och hon visade mig deras 'ankdamm'. Intressant?!

Jag har nu träffat alla hennes vänner, tror jag. Maratonfika i.. ja, tappade räkningen på antalet timmar. Ett härligt gäng! Jag är glad för hennes skull. :-)

Domkyrka.

Student framför Universitetshuset.

'Tänka fritt är stort, men tänka rätt är större.'

4 COMMENT(S):

Respect!

'Tänka fritt är stort, men tänka rätt är större.'

Vad står det utanför vårat Universitet och läsesalar? "Medbring ikke madpakke..." hahah


/Rasha

 

naaw, alltid lika kul att träffa dig med dr stivi! =) kramen /ishi

 

NEXT!

Du har vandrat samma vägar som jag vandrade när Adam och jag var i Uppsala på besök. Väldigt mysig stad tycker jag. Hade aldrig varit där innan. Många mysiga fik (det jag menade med NEXT, Dr Stivi). Sött det lät! :)

 

:-D Rash, ifall det hade stått ditt förslag hade vi iaf fått oss ett gott skratt varje dag!

Same same to you, Ishi! :-)