The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Aktivister ihjälskjutna på internationellt vatten

Någon gång får det vara nog, någon gång måste vi resa på oss och kräva ett slut på de mänskliga lidanden som dagligen sker runtom i världen. Det har de modiga människorna gjort, som är med i konvojen med hjälpförsändelse till Gaza. Aktivister, politiker, och andra framstående människor är med på 'Ship to Gaza', för att försöka bryta den israeliska blockaden av Gaza, som påbörjades i 2007 efter Hamas politiska övertagande.

Jag kan inte acceptera annat än ett tydligt och förenat fördömande av Israels aktioner mot flottkonvojen, som skedde under måndagsmorgonen. Det internationella samfundet, FN och inte minst USA måste å det starkaste fördöma ett angrepp på internationell vatten och klargöra att man inte kan bete sig hur som helst. Israel kan inte få komma undan med den ena massakern efter den andra bara för att de är USAs allierad.

Titt som tätt dyker ordet 'antisemitism' upp, i tid och otid. Israelerna missbrukar ordet och menar att så fort en aktion riktas mot Israel så är det minsann judehat och antisemitism. Nej, vad kritiken riktas mot är de olagliga handlingarna som Israels regering utför, de kontraproduktiva handlingar som urholkar fredsförhandlingarna och den föraktfulla behandlingen av det palestinska folket. Det är vad som är så fruktansvärt förkastligt, och har inget med antisemitism att göra!

Dagens händelser där israelisk militär bordar en flottkonvoj med hjälpsändningar på internationellt vatten, använder övervåld mot och skjuter skarpt på aktivister som leder till ett tiotals döda, för att rättfärdiga deras från början olagliga blockad av Gaza, är fullständigt oacceptabelt och förnedrande mot varenda internationell lag och rätt som finns. Jag ser ingen skillnad på regeringarna i Jerusalem, Khartoum eller Mogadishu.

______________
Läs också: 
Deaths as Israeli forces storm Gaza aid ship
Israelisk militär: 10 aktivister dödade
Viktigt att det bli kraftiga motreaktioner
Hård kritik mot Israel
"De har inte rätt att borda andra fartyg"
Israel: At least 10 pro-Palestinian activists killed on Gaza flotilla carrying aid
At least 10 die as Israel halts aid flotilla

2 COMMENT(S):

"Det fanns vapen ombord som riktades mot våra styrkor...// vi beklagar att aktionen blev så våldsam"
För det första, vare sig det fanns vapen ombord eller ej va fan gör israeliska styrkor ombord på internationellt vatten? För det andra, att "beklaga" sig för en handling vars konsekvenser man redan har förutsett känns löjligt. Men visst, varför inte, vi kan låta oss luras, det är storebror Israel och Pappa USA vi pratar om så Huschhhhhhh!!

 

HAHAHAHHA förlåt... jag fick bara någon konstig inpuls där jag tänkte hur det skulle se ut om du bytte namn på ditt förgående inlägg med det sista (det här inlägget) så din topic till detta blogginlägg skulle vara "Kastrera dem!"

Nu när jag plötsligt skrivit klart det här, så låter det inte lika roligt längre... nå..