The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Dagens i-landsproblem

Det är bra lustigt egentligen, att nästan all marsipan som vi använder oss av här i Norden produceras av Odense Marcipan, här i Odense. Minsann, minsann. Tänka sig att en av världens ledande marsipanproducenter huserar här i stan. Exciting.

Med det i tanke så skulle man ju förvänta sig att hela dess varuutbud finns tillgänglig här i dess hemstad. Men icke! Det enda jag vill ha, är en förbannad färdigkavlad marsipanlock, som jag skulle kunnat köpa även i den allra minsta ICA-butiken i Sverige, men icke i Odense! Inte i någon av de stora livsmedelskedjorna, nowhere! Uff.

Butiksbiträdet tittade på mig med en sån här fullständigt oförstående blick när jag frågade efter marsipanlock. "Men det får du ju kavla ut själv... eller?" var svaret. Så nog har jag likt förbannat fått stå och färga och sedan kavla ut marsipanlocket själv. Vilket attans irriterande i-landsproblem!

7 COMMENT(S):

" Det enda jag vill ha, är en förbannad färdigkavlad marsipanlock,"

Haha, tack för dagens första bloggrelaterade skratt!

 

Det är ju så sant.. utbudet i den här stan är också skrämmande dåligt. För att inte tala om priset! Det är så att min 'set point' stiger med ett par grader varje gång jag går förbi hyllan i affären..

 

HAHAHAHAHAHAHHA Du hittade inte det, d här året heller?!!!! Jag sa ju till dig att du skulle baka en GRÄDDTÅRTA istället... men du insisterade på PRinstårta!

/Rasha

 

Lou, vi kanske borde börja bunkra så fort vi åker till Sverige? :-P Så har vi alltid en rulle marsipan när suget på att baka blir för stark! haha

Rash, du klarade gräddtårtan så bra så.. jag hade inte kunnat överträffa dig! :-D

 

Du kan købe det her steve næste år: http://www.torvet.dk/products/productinfo.aspx?ProductID=12926&MenuItemID=90

Rasmus

 

Tak for det Rasmus! :-P Skulle ha spurgt dig allerede fra start! haha

 

Hahaha skitkul!