The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Depressivt lagd?

Jag har verkligen försökt få någon av mina vänner att gästblogga lite då och då. Men det går som ni ser, över all förväntan. Tonvis av ursäkter bara kastas mot mig. Men ibland får vissa för sig att ge förslag. Jag fick ett tips om en nyhet av en som vill kalla sig min 'provider'.

Forskare i Kalifornien har hittat ett samband mellan chokladkonsumtion och depression. Tendensen är att ju högre konsumtion av choklad försökspersonerna har, desto större är risken att de hamnar i en depression eller lider av svåra depressioner. Forskarna spekulerar i om inte ett stort chokladsug kan vara en mekanism för självläkning av kroppen, via produktion av välgörande ämnen. Men efter så många segdragna timmar i epidemiologi och statistik, är den centrala frågan: "Är forskningsresultaten statistiskt säkerställda? Är där en signifikant ökning i depressiva tendenser med ökande chokladkonsumtion?"

Vad min 'provider' försöker säga är att jag förmodligen är depressivt lagd, med tanke på hur mycket choklad jag kan sätta i mig. Chips ger cancer, lakrits ger impotens, ta inte chokladen ifrån mig också!

Chocolate-lover, yes I am!

4 COMMENT(S):

Det är nog så att ju mer depressiv en person är, ju mer choklad äter dem och inte att man är depressiv p g a chokladen ... men studien undersökte egentligen bara samband och inte orsaken ...

 

Jag håller med Arwen, det här känns lite som "hönan och ägget", om man är lite nere då äter man choklad!

Förresten, går det över all förväntan om du inte har några gästbloggare? :P Ska jag känna mig sårad över att aldrig blivit tillfrågad?

 

Nu har jag inte letat fram den 'riktiga' rapporten.. men det är sant att det bara talar för ett samband och inget annat. :-) Men varför choklad och inte typ vanligt godis? :-P

Hmm Jenny, jag minns att jag frågat dig en gång för länge sen.. :-P har du ändrat dig?

 

Åhhh, alltid ska det komma något nytt. Men chokladen gör en ju... sexuellt glad också, vad jag har hört. Haha.

Dock vet jag inte. Man kan likaväl sluta andas - finns gifter och skit i allt, typ. Nej, mer choklad åt folket och mer antidepressiva. Höhö. ;D