The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Glee(k)!

Varför tittar jag så hänfört på Glee, på något som inte ens min yngsta lillebror tycker är coolt? Varje gång jag frågar honom om han har sett det senaste avsnittet, blir han lite tyst, sedan tittar han på mig och skakar så där vuxet på huvudet och säger: "Storebror, jag är faktiskt inget barn längre."

Jag är riktigt förtjust i den serien, för att vara ärlig. Den är på något sätt banbrytande, inte på grund av att de sjunger och dansar igenom varje avsnitt, utan för att samhället faktiskt reflekteras i seriens alla karaktärer. Samhällsgrupper som vanligtvis inte syns i TV-produktioner för att de inte 'säljer'. Men i Glee syns handikappade, coola, nördar, homosexuella, tjocka, och människor med en eller annan form av avvikelse som inte är 'mainstream', tillsammans i en fantastisk blandning som aldrig setts förr. Våra fördomar om och förväntningar på oss själva och andra omkring oss utmanas, samhällskritik förs fram med humor, och det finns ett budskap att hämta i varje avsnitt.

Ett av de senaste avsnitten handlade om att hitta hem, att hitta sig själv, och att inse att du duger som du är oavsett vad andra säger...

3 COMMENT(S):

Fint budskap, indeed. Men jag håller nog med lillbrorsan lite, haha. Ingen serie för mig, direkt. Men gillade Power of Madonna. Men det var ju av en annan anledning. ^^

"Per portion kostar fängelsematen mer än vad portionskostnaden är för skola och äldreomsorg" --> Ja, det berättade min pappa för mig förut kommer jag ihåg. Helt sjukt! Då är det något fel.

Och det gör inget om du inte gör "utmaningen". Inget du brukar göra, men du är i alla fall utmanad om du nu vill. Haha.

Och jag ställde ingen fråga för alla andra frågor såg så... smarta ut. Haha. Jag hade bara kommit med dumma frågor eller mer personliga. Kände att jag fick ut mycket av att läsa de andras frågor och dina svar istället. :-)

Och jag vet inte. Men jag har alltid haft ett stort intresse för kirurgin. Att just karva extra mycket. Är sugen på hjärt-, hjärn- eller plastikkirurgi. Men det kan hinna ändras. Har öppnat upp ögonen för narkosläkarna nu också. Rätt soft och intressant jobb. :D

Trevlig vecka. Drunkna inte i alla långa texter nu. Jag har fyra dagar kvar på praktiken, och typ EN dag kvar i skolan på måndag. Sedan - HALLELUJA! :D

 

Glee har bara stereotyper. En av varje i princip. Och just därför tycker jag inte den är banbrytande, det är comic relief att kolla på de som är annorlunda.

Jag kollar på den för att de är så begåvade. Och för Jane Lynch såklart.

 

Bokmald, jag tycker inte att det är självklara sterotyper. De är inte mer annorlunda än att jag kan känna igen mig hos många av dem. :-)