The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Invandrare och Sverigedemokrat?

Riksdagsvalet närmar sig och den politiska debatten mellan höger- och vänsterblocken har skruvats upp en aning på sista tid. Den ena undersökningen efter den andra om väljarsympatisörer dyker upp. Vilka ska man tro på? Vilket parti arbetar för de värderingar som jag står för? Vilket politiskt block har förmågan att styra Sverige i den riktningen som jag önskar, under de nästa fyra åren?

Så länge Sverigedemokraterna inte når Riksdagen är jag nöjd. Det är mitt primära mål. Det är vad jag vill arbeta för. Men det är svårt, invandrarfrågan är djupt infekterad och delar inte bara svenskar utan även invandrarna själva i två läger. Att vara invandrare själv betyder inte nödvändigtvis att man har en högre tolerans för andra invandrare. Det är ingen homogen grupp, som många oftast tänker sig. Det är en gigantisk smältugn där hundratals nationaliteter kokas samman.

Men den gemensamma faktorn för alla invandrare och andra generationens invandrare, där jag själv ingår i, är att vi alla har fått möjligheten till ett bättre liv. Invandrare har alla kommit till ett land som har visat solidaritet för de lidanden och olyckliga människoöden som de har drabbats av i sina hemländer. I Sverige har vi rättigheter, vi har även friheter, men allt för många glömmer bort sina skyldigheter!

Vi måste alla värna för den öppenheten, solidariteten, och människokärleken som har och ska fortsätta genomsyra vårt samhälle och inrikes- såväl som utrikespolitik. Det går inte att stänga våra gränser och misstänkliggöra alla andra som inte har det 'ursvenska' utseendet. Därför skulle den politik som Sverigedemokraterna kan kräva igenom ifall de får en vågmästarroll, innebära att Sverige följer den främlingsfientliga vågen som just nu råder i Europa.

Det är därför inte något som jag ser med blida ögon, när invandrare som själva har flytt från förföljelse, kandiderar och röstar för Sverigedemokraterna! Anledningen anges vara att det inte finns något annat parti som är emot homosexualitet. Jag blir rasande på den typen av invandrare som glömmer anledningen till varför de har kommit till Sverige. Ta inte med er hatet, fientligheten och intoleransen gentemot andra etniciteter eller människor med annan religiös tillhörighet, hit till Sverige! Er okunnighet och småsinthet skapar osämja bland invandrare och eldar på fientligheten från svenskar mot oss. Vad ni heller inte förstår är att ni blir utnyttjade av Sverigedemokraterna, för inte kommer de att skilja på en kristen och en muslimsk arab när det är dags att genomföra deras 'Operation Rensa Icke-Svenskar'!

Tänk om, tänk rätt! Som invandrare kan du inte vara för en politik som inte accepterar dig som en värdig medborgare i det land som du nu kallar för 'hem'. Punkt.

5 COMMENT(S):

Bra skrivet Steve! Uppskattas högt!

/Rasha

 

Den mannen har uppenbarligen inte alla hästar hemma. Här har han tvingats fly sitt hem för att han förföljdes, och vad gör stolpskottet när han får en fristad? Sätter igång att förfölja andra! Vilket otroligt fä!

 

Tack foer en laesvaerd bloggpost.

Massinvandringen skapad av politikerna som medvetet inte disktriminerat mellan folk aer problemet.

Det finns folk med riktiga flyktingskael, ex. politiska flyktingar som jobbat foer demokrati och maenskliga raettigheter

Jag tror att det aer importen av extremreligioesa flyktingar som inte kan acceptera den sekulaera kulturen som skapat problemen och hatet...speciellt eftersom politikerna valt att kombinera det med finanskris och arbetsloeshet.

Ett politiskt problem. Att roesta paa moderatledda SD kommer inte att loesa problemet paa ett snyggt saett.

Aktiv Demokrati vore baettre och mer balanserat.

MVH
MrPerfect72
Medlem av www.aktivdemokrati.se

 

Jag skrattade gott åt artikeln. Det där är inget generellt fall. Jag tror denna überkristna irakiern är ett särfall. Men rolig läsning var det. Inget mer. Jag är inte orolig för att invandrare ska rösta sig själv ur sina hem, för att homosexuella får gifta sig. Jag tror t o m de flesta trodde att dem redan fick det. Du vet Sverige och deras liberalism. :P

Helt allvarligt nu. Jag tycker att det är så fruktansvärt komiskt att alla talar om frihet och att vilken lösning man än har på problemet så ska man diskriminera någon. Som herrn, här ovan. Som menar att det finns en import av extremreligiösa flyktingar... Jag kontrar med Livets ord. Alla människor är människor.. och därför har vi lagar för att reglera en utveckling i fel håll. Och en extremreligiös (är det en muslim, någon som tror öht, livets ord/salafier?) kan skandera slagord hela dagen. Vill inte allmänheten ändra på sig så gör den inte det. Underskatta inte massorna.

 

@Fatoma

Alla diskriminerar mellan olika val, aeven du.

Klart att det finns en import av extremreligiösa flyktingar. Aer du blind eller doev?

De vill ha privata tider i simhallar enbart foer muslimer, minareter, klockringningar och sharialagar etc.

Detta hoer inte till ett demokratiskt oeppet och integrerat samhaelle, anser jag.

Varfoer ta hit folk som inte vill integrera sig?

Samtidigt foersoeker politikerna kasta ut Reza, en demokratikaempe som riskerar att moerdas i sitt hemland, Iran. Heltokigt!

MVH
MrPerfect72
Medlem av www.aktivdemokrati.se