The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

På språng

Det måste vara vädret, huvudet känns tungt och kroppen är trött. Eller så lider jag bara av sömnbrist, just maybe. Började dagen med en epidemiologi-lektion som jag ville spy galla över. Jag vill aldrig bli epidemiolog, aldrig! Om jag i framtiden av en slump råkar glömma bort det, snälla någon, sparka mig på smalbenet (lat. tibia)!

Sedan satte jag mig på tåget mot Köpenhamn för att träffa min mor. Jag måste ju få min present! Hah! Resan dit var lugn, och den duktiga studenten som jag är, satt jag och läste. Det roligaste citatet var väl när en gubbe kommenterade på varför ett spädbarn på tåget inte slutade gråta: "Den stakkels lille, han må ha' fået syn på et billede af Pia Kjærsgaard!" Varpå det började fnittras i hela vagnen.

Jag och mor tog en tur ut till Hellerup för att besöka några landskvinnor. De var hjälpsamma, men det kostade en god peng. Jag är inte alls förvånad. Därefter tog vi en sen lunch och kaffe på en av Strøgets många uteserveringar. Jag njöt i solen, mor min satt i skuggan. Hon har minsann ingen önskan om att bli en pepparkaka, sa hon bestämt.

1 COMMENT(S):

Spy galla? Så metaforiskt talat, Steve. ^^

Vet inte ens vad en epidemiolog, vill jag ens veta?

Och tack! Jag valde faktiskt mellan ett par elefantskor (som jag har hemma) eller Adams smala, stilrena med snörning-skor. Blir nog Adams. Bara jag hittar SMALA skosnören, han har tjocka fula till dem. Gillar jag inte. Haha.

Och rullarsången ska du få höra, lovar. Släktträff = 3 juli = rullarsång! ^^

Och det är ingen fara. Du svarar när du vill/kan. Jag går ingenstans, vad jag vet. Plugga på flitigt och sov ut. Snart kan du vila ut, för en liten stund. :-)