The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Sjukvården tar sommarledigt

Min kära mor påminde mig om hur snabbt tiden går idag: "Kolla, -wipps- har det gått 2,5 år.. snart är du färdig och klar!" Jag vill inte! Separationsångest från studierna redan! Även om det stundtals är tufft och mycket, är det på samma gång kul. Vad väntar mig efter det här, livslångt arbete?!

På tal om färdig läkare, kan vi snacka lite om sjukhusen. Varför ska det alltid vara färre vårdplatser under sommaren när det är fler som skadar sig? Det är ju extra mycket rörelse ute i naturen, staden, och vid vattnet! Men sommarmånaderna i Sverige är heliga, alla vill på semester. Det är inget fel med det, men kan inte sjukhusledningarna fylla upp tjänsterna med vikarier eller något? Se på mina släktingar i USA till exempel, de jobbar ihjäl sig under somrarna. Jag ser inte röken av dem förrän på kvällarna, när vi ska äta.

Hela 2000 färre vårdplatser på landets universitetssjukhus i sommar. Säkert många vårdcentraler som håller sommarstängt, färre ambulanspersonal tillgängliga, och färre läkare och annan sjukvårdspersonal i tjänst. Är det rimligt att patientsäkerheten äventyras för att sjukvården tar semester under sommaren?

2 COMMENT(S):

Du har ändå några år kvar, vad ska jag säga?! Jag är livrädd =p

 

Väldigt bra och SANT skrivet. Det är ungefär samma som att man bemöter de äldre med mindre värdighet på helgerna, med tanke på att man drar ner på all personal pga. kostnad. Bör de inte få samma omvårdnad varje dag?

Nej, det är lite felprioriterat. Håller med. :)

Och ja, snart är du färdig. Avundsjuk! Jag vill inte annat än vara färdig. Är trött på att plugga. Vill skära! :D