The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Kronprinsessbröllop

Varenda gång under den senaste tiden när danskar har frågat mig ifall jag ska följa med prinsessbröllopet på TV idag, har jag svarat "Nej, det intresserar mig inte". Inte för att jag är en utpräglad republikan, men jag har faktiskt haft mycket annat att tänka på. Dessutom verkar danskarna nästan anta att det är en självklarhet som svensk. Jag är såå rebellisk ibland..

Trötter, som jag var efter jobbet idag, fick jag i mig mat och sjönk djupt ner i soffan. Jag zappade på TV, och fram kom försnacket till vigseln i Storkyrkan. Jag kunde inte låta bli, eller det var snarare så att jag inte orkade röra på mig, därför fortsatte jag kolla på paraden av eminenta gäster och kungligheter på ljusblåa mattan upp mot kyrkan.

Jag blev så rörd av den vackra vigselakten, när kronprinsessan och Daniel Westling skulle lova varandra trohet och utbyta ringarna. Deras kärlek för varandra lyste igenom TV-rutan och jag blev så tagen av stundens skönhet. Jag blev så nervös för deras skull. När Viktorias röst för en kort stund nästan brast, och man tydligt kunde se hur rörda det nyvigda brudparet var efteråt, blev jag också lite blödig. En liten glädjetår uppenbarade sig för deras skull. Fy, vilken softie jag är... haha. Jag är riktigt glad för deras skull! När kronprinsessparets kortege åkte genom Stockholm, somnade jag in på soffan med ett leende på läpparna.

För att tala om mitt eget färglösa liv, i ljuset av det guldskimrande prinsessbröllopet, var igår en väldigt rolig kväll! Jag njuter som alltid av mina vänners sällskap, som lyser upp min vardag. Även om jag skulle upp klockan sex på morgonen, kom jag hem först efter tre. Man är bara ung en gång! ;-)

Kronprinsessan Viktoria & Prins Daniel

3 COMMENT(S):

ÅH min dag var precis som din, bortsett från att jag ej jobbade. jag kollade typ hela dagen på bröloppet efetrsom jag verkligen inte orkade ta mig för nåt annat. jag har heller inte varit speciellt intresserad av bröloppet, men blev faktiskt väldigt rörd och kunde inte heller låta bli att fälla några tårar då Viktoria och Daniel gifte sig. Deras kärlek lyste verkligen genom rutan,de var så otroligt fina tillsammans. Daniel var mest nervös tror jag. Såg du hur Viktoria klappade på hans hand under en stor del av ceremonien?! Och deras leenden!! Jag somnade också precis då de åkte iväg med sin kortege. Jag kämpade för att hålla ut eftersom jag ville se den där vagnen!/ Agnes

 

Så otroligt vackert. Hade det inte varit för konserten som var dagen innan så hade jag bojkotta detta, men de såg så kära och lyckliga ut och jag blev alldeles lycklig själv när jag tittade på vigseln. De är så vackra tillsammans, och kärleken sprudlar. Daniel är bra. Och Victoria är en perfekt kronprinsessa. :-)

 

Det var så bra så jag somnade :/