The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

2,5 år färdig!

Det har varit svårt att skriva vettiga inlägg när jag knappt har haft internet hemma. Tursamt nog hann de inte stänga av min tråd förrän nu idag, efter helgen. Så bröderna har varit tacksamma för det! Hah.

De senaste arbetsdagarna har varit galet utmattande! Redan att köra vissa router är jobbigt, och ovanpå det i 36 graders hetta?! Det har inte varit så varmt i Odense på många många år, berättar mina kollegor för mig.

Annars har jag och brorsorna försökt hålla oss svala och borta ifrån den stundtals outhärdliga hettan med glass och kopiösa mängder kall vätska. Små turer på de få gågator som finns i stan, och en liten picknick i parken. När vi inte har orkat röra på oss, har vi tittat på en massa filmer tillsammans och spelat sällskapsspel.

Nu ska jag arbeta imorgon också innan vi åker tillbaka till Malmö igen. Jag orkar inte arbeta mer, säger jag bara. Jag önskar riktig ordentlig ledighet nu! Det är jag värd, särskilt efter att resultaten från tentan har kommit ut. Nu har jag alltså officiellt klarat av 2,5 år av läkarutbildningen. Jag håller på att fundera över vad jag ska belöna mig själv med. Förslag?

Vill - till - havet.

4 COMMENT(S):

Hej Steeve!
Har bara en fråga till dig. Vet inte om du kan svara men.
Jag fick besked förra sommaren att jag kom in på standby i Århus på läkarprogrammet. Jag fick ej någon plats till vårterminen 2010, alltså enligt min mening borde jag vara garanterad en plats nu efter sommaren, alltså höstterminen 2010?

Många av mina bekanta säger att danskar inte är att lita på, och att jag därför inte bör se detta som en garanti.

Jag har skickat in mina ansökningspapper en gång till, och bifogat bekräftelsen som jag enligt universitetet ska skicka med för att vara garanterad en plats.

Tror du att jag bör kontakta universitetet en gång till? Kanske ringa? Man blir så nojjig när det gäller något sånt här viktigt..

Tacksam för svar / Frida

 

Grattis =)
Jag hade sagt att du ska unna dig en resa till Malmö, men det ska du ju redan!

 

Förresten, det där med 36 grader, vem mätte upp den temperaturen? Låter riktigt varmt!
Enligt dmi är den högst uppmätta temperaturen under de fem senaste dagarna på Fyn 31,4 grader.
Det är sjukt vad det är varmt!

 

Frida, det är låter som gammal hederlig dansk-skepticism! :-P Det samma hör man i Danmark, men omvänt om svenskar förstås! :-P

Danmarks reservsystem är i min mening mycket bättre än det svenska, och det är svart på vitt att ifall din standby-plats inte träder i kraft under den ansökningsperioden, så kommer du ifall du sänder in din 'tilsagn' att vara garanterad en plats. Inget kryptiskt med det! :-) Men sen kan du antingen börja till hösten eller våren, jag tror det beror på din ålder. Du får nog snart svar fr universiteten då sista ansökn.datum för kvot 1 är förbi. Patience. :-)

---
Hehe, Karro.. 36 grader lät så dramatiskt, så jag lät det stå! Annars var temp efter den bil som jag körde med på jobbet! ;-) Men oavsett 36 el 31.4, jag ångades bort!! :-S