The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Antikrunda

Jag var hos en äldre man idag, vars hem måste vara ett av de finare som jag har besökt hittills. Med ett gott öga för äldre antikviteter från olika världsdelar och århundraden, har han lyckats skapa ett harmoniskt hem som gör många andra smått avundsjuka.

Kinesiskt porslin från senare 1700-talet, holländskt porslin efter kinesiska förlagor från samma tid, tysk dragkista från 1800-talet, och danska golvur från 1800-talet står uppradade i hans hem. Jag hade lite tid över så han gick igång med en genomgång av hans mest omtyckta möbler, som var och en självklart hade en historia. Det var som att gå på en liten antikrunda själv, med en väldigt engagerad guide.

Jag tror säkert att jag hade kunnat få för mig att inhandla någon gammal vacker möbel i framtiden. Frågan är väl bara ifall pengapungen tillåter det. Jag är särskilt svag för gamla vackra skrivbord. Det är något med dem som tilltalar mig.

Sverige, 1700-tal rokoko.

0 COMMENT(S):