The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Apparently... next stop Philadelphia

Jag fortsätter på mitt jag-ogillar-långdistansflyg-tema. Det har sina orsaker, speciellt när man blir strandad i Philadelphia och måste övernatta på hotell för att invänta nästa tillgängliga flyg till Los Angeles. Först blir vi utfrågade med alla möjliga frågor av amerikanska gränspoliser i Manchester innan vi ens fick lov att gå på planet. När vi väl var på planet, försenades vi i ytterligare 2,5 timmar när det tydligen var något fel med styrdatorn. Summa kardemumma blir att vi missade vårt förbindelseflyg i Philadelphia med råge.

Sedan känns det som att de amerikanske gränskontroller blivit ytterligare ett snäpp hårdare. Snart kan de säkert hindra varenda liten fluga från att olagligt flyga över gränsen utan deras tillåtelse. Man känner sig inte precis välkommen när man vandrar förbi kontroll efter kontroll. Jag har inget att dölja, men blir bara oerhört stressad av det. Speciellt när man fungerar som en fåraherde och ska hålla koll på fyra extra.

Hoppas allt är bra och fortfarande lika varmt i Sverige! För jag njuter av gratis lyxhotell, mat, pool, wifi. :-) Och det klimatet som alltid möter mig när jag stiger ut från en amerikansk flygplats är alltid lika härlig! Varmt, tropiskt klimat som gör att det bara kittlas i hela kroppen! :-)

4 COMMENT(S):

Stevveeeeee uppdatera!!!!

/R

 

Åhhh, härligt! Här är det kallt. Jag ville bada och sola idag och bli brun men icke.

Tråkigt dock med strul! Hoppas ni har det bra nu i alla fall. Jag har aldrig varit i USA men vill dit, men har hört att de är hårda med allt. Så läskigt! Men ja, kanske är bra också. Har man inget att dölja så fine. :)

 

URSÄKTA? Alltså, jag höll nog minst lika bra koll på dig mr-jag-går-fel-väg-när-jag-ska-till-gaten.

 

mjah, jag tycker det är en fin balansgång.. man kan inte ha mer och mer säkerhetskontroller hela tiden... till en viss punkt, kommer jag känna att det är "intimidating" och ganska obehagligt att alla behandlas som potentiella terrorister tills motsatsen har bevisats... Kan jag inte bara mötas av ett smil istället för höga murar och taggtrådar? :-P