The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Cinderella

Det var en tropisk natt inatt, fick jag veta av en snäll gubbe som rökte pipa. Men tropisk natt, som är när dygnets lägsta temperatur är över 20 grader, låter fullständigt obegripligt på danska och jag 'vah?!'-ade tre gånger utan att förstå vad han sa. Han blev tvungen att  bokstavera det och uttala varenda stavelse i "t-r-o-p-e-n-a-t" för mig. Sedan ramlade polletten ner.

I den här värmen är det svårt att jobba effektivt och fokuserat. Vi pustar och flåsar och torkar bort de rinnande svettpärlorna hela tiden. Dricker som kameler gör vi också. Jag önskar mig en cykel med uppfällbar tak, som i en cabriolet, så kanske jag inte riskerar att få solsting.

Det skrubbas, tvättas och städas för fulla hus här hemma just nu. Känner mig lite som Askungen. Fiskarna har fått nytt vatten och ny boplats, som gör att de förhoppningsvis får det svalare. Jag vill ju inte att de kokas långsamt till döds när jag är borta. Sista jobbdag imorgon, något jag verkligen har sett fram emot!

0 COMMENT(S):