The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

See me for who I am

Vi går ständigt omkring kameror i mobiltelefonen, mp3-spelaren eller i dess rena form, som har möjligheten att föreviga varje ögonblick av våra liv. Varenda rörelse, varenda grimas, varenda detalj kan fångas på bild. För den som är med i ögonblicken kan en bild återuppväcka alla känslor och tankar som hör till, medan en utomstående aldrig kommer att veta om 'Gabriel' verkligen var så pass glad som han verkar vara på bilden. Som min syster sa till mig under USA-resan: "Upplev och insup ögonblicken. Var med och se världen som den är, istället för att jaga ögonblicken genom din kameralins." Kloka ord, som jag är helt enig med henne om.

Senaste dagarna: 
  • Fikat med K. & J. Var oturligt nog lite seg efter kräftskivan som slutade långt efter sängdags. Var väldigt roligt att se dem igen, efter många veckor. Jag ska ta igen min seghet nästa gång!
  • Gått och sett 'The Expendables' med André m.fl. Jag är nog inte den största beundraren precis, även om jag tycker att filmen är välgjord och har sina stunder. Generellt är den här typen av action inte min typ av film, och mina bröder tycker jag är bra konstig som inte tycker om en film där alla actionstjärnor har samlats. Jag tycker däremot att alla (övervägande manfolk) som tjuter av skratt när ett enormt svärd körs genom någons bröstkorg, har många skruvar lösa!
  • Återställt balansen inom syskonskaran genom att nu inneha den nyaste mobilen bland oss; Xperia X10 mini pro. Under många många år har jag, storebrodern, varit den med tegelstensmobilen. Skämten ha haglat på min bekostnad. Vem skrattar nu va? Hah!
  • Syster återvände ner till Malmö från Uppsala igår. En spontanfika kom till när en kusin efter den andra anslöt. Vi hade inte tur med vädret, men tur i oturen blev vi transporterade omkring av snälla Alex, och vi fann ett bord på det tilltänkta caféet! Jag älskar oplanerade aktiviteter, överraskningar förgyller ens vardag!
  • Åkte ned till Lomma hamn för att luncha med en gammal lärare till mig från årskurs 1. Väldigt trevligt att se henne igen och få höra hur allt är. Om någon undrar vem denna fantastiska människa är, vill jag berätta att hon var den som gav mig en otroligt bra start här i Sverige, engagerade sig personligt långt efter det att jag slutade vara hennes elev, och jag har mycket att tacka henne för, för att jag blev den jag är idag. 
  • Gick på Malmö festivalen med K.R.A.S. (Karro, Rabie, André, Suzi) idag och stoppade magen full med dyr afrikansk mat och churros. Såg på klockan 19-konserten, där jag inte minns namnet på artisten, för att senare promenera hem med André. Det var så blåsigt att tupén nästan flög iväg! 
Jag insuper ögonblicken, och ser dem som de är. Kameran blir liggande orörd i min väska. Enda nackdelen är att jag inte kan dela dem med er och andra...

5 COMMENT(S):

Haha K.R.A.S, jag gillar det =)

Jag tänkte faktiskt på att du inte fotade något igår =p

 

"Jag älskar oplanerade aktiviteter, överraskningar förgyller ens vardag!" Haha! Vad hände med att "jag älskar att planera och att ha ett fullspäckat schema"? Då finns det ju inget utrymme för spontanitet! Men jag håller med dig, därför håller jag brukar alla dörrar öppna. Samtidigt :D

Du kan alltid dela med dig genom att berätta som du har gjort nu. En bild säger mer än tusen ord men man ska inte lita på allt man ser på precis som du själv säger.

See you soon!

/Jingobells

 

Vad klok du fick mig att låta.. jag kan slå vad om att jag lät som ett ointelligent barn som stammar när jag försökte pressa fram det där budskapet. :P Men jag gillar din version bättre! Hahaha!

 

Elle, han gav dig just en komplimang, niga fint och tacka istället :P


Ulla-Britt?!!

 

:-) jag fotade faktiskt inget på din fest heller Karro! Hehe..

Jing, jag har upptäckt tjusningen m att inte planera för mkt. Då bjuder livet på andra skojiga överraskningar som inte går att planera in. :-) Så jag kanske ska göra hemliga besök i Malmö i forts.. Och bara dyka upp vid dörren. :-)

Du underskattar dig sj, syster! ;-) Du stammade inte och lät nästan intelligent faktiskt! ;-) Men visst är en sminkad version mer smickrande? Hehe

Inte Ulla-Britt. Men hon är också en väldigt bra lärare! Har haft tur m det! :-)