The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Dearest grandpa,

Jag spenderade stora delar av dagen med att prata ikapp med syster, mor och vän på telefon. Min telefon har gett mig helt nya möjligheter att kommunicera med Sverige, utan att bli pank och utan att behöva vara fastklistrad vid en dator. Förutom det har jag gått igenom alla bilder från i sommar, som jag har framkallat. Oavsett hur praktiskt det har blivit i vår digitaliserade värld, med alla bilder på hårddisken, är det aldrig detsamma som att kunna hålla ett fotografi i handen.

Min tanke är att posta iväg fotografier över Atlanten till bland andra min morfar, annars lär han aldrig få se några av bilderna ju. Dessutom måste jag ha ett handskrivet brev bifogat. Men sedan kommer vi till det knepiga, han är ingen höjdare på engelska, och jag är ingen fena på kinesiska. Vad göra? Google translate, of course! Tur att jag kan lite tecken, så att jag kan filtrera bort de värsta/konstigaste översättningarna. Annars hade det ju varit som att skicka iväg ett krypterat brev, och begära att min morfar ska dechiffrera betydelsen!

Det blev en hel del brev idag i alla fall. Hur ofta brukar man skriva brev för hand nuförtiden liksom? Jag tillhör väl en av de få i min generation, som fortfarande älskar att göra det. ;-)

3 COMMENT(S):

Gulligt! Bra gjort Stevie, head man of the family!

:) Massa kramar!!!!
Ses imorgon

/Rasha

 

Aw, vad fint. Brev är roligt att få. Det var allt för länge sedan jag såväl skrev som fick ett brev. Senaste jag skrev ett brev var när jag sökte till Robinson. Tog mig till casting men inte längre än så. Måste ha varit min handstil, höhö.

Hoppas moppa blir glad, vilket han säkerligen blir. Och tur att man kan lösa så stora saker (som språk) via en hemsida. Fantastiskt :)

 

haha, "head of the family" vet jag inte.. ligger många positioner ifrån "toppen", så att säga. :-P

:-) Brev är 10x glädjen av att få ett email i inboxen! haha. Tror också morfar blir glad! Problemet blir ifall han får för sig att skriva tillbaka, på kinesiska... Hah, då hjälper inte hemsidan längre!