The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

"Invandringen bär upp sig själv"

Med tio dagar till valet är det ännu viktigare att sprida fakta som är korrekt, presentera sanningen och mota bort oseriösa SD-statistik. En sak som är oerhört frustrerande för mig är att journalistkåren i Sverige har slutat upp med seriös, grävande journalistik! Den tid då kärnan i att vara en journalist var att sprida sanningen till folket, är förbi. Nu handlar det alltid om att sälja tidningar med de mest smaklösa skvallertidningsaktiga rubrikerna som finns! Kvalitet är något som är extremt sällsynt nuförtiden, vilket gör att min dag lyses upp de få gånger jag får läsa en riktig bra artikel.

En av orsakerna till att SD har kunnat nå ut till så många inför detta val, är delvis medias fel! De har på ett skandalöst sätt fört fram SDs befängda påståenden utan att noggrant granska sanningen. De har på ett sensationellt sätt citerat SD företrädare, för att det lockar läsare. De har, även om journalistiken handlar om att vara objektiv, underlåtit att kontra med reportage som speglar verkligheten. Samtidigt har de lagt vägen för SDs frammarsch genom att gång på gång publicera artiklar om invandringsproblem, men undvikit att nämna framgångshistorier eller de invandrare och andra generationens invandrare som det går utomordentligt bra för. En heterogen gruppering, med nationaliteter från hela världen, blir stämplad som parasiterande på det svenska samhället!

Magnus Betnér har på ett klanderfritt sätt lyckas med det många andra journalister inte kunnat göra, att visa på att SDs statistik är ren nonsens-statistik. En stor eloge för att han har belyst invandringsstatistiken på ett sanningsenligt sätt! (Läs hela hans inlägg här.)

Det vanligaste argumentet mot invandring är nog att det kostar pengar. Det är inte ovanligt att siffror upp emot 300 miljarder om året nämns, även om Sverigedemokraterna själva har skärpt sig ett snäpp (därför att de också fattar att de siffrorna inte stämmer) och oftast talar om “tiotals miljarder.” Så vad kostar invandringen då? Ja… Det beror naturligtvis på hur man räknar. Sverigedemokrater och andra rasister vill gärna att man räknar in kostnader som i själva verket inte alls är kostnader för invandring, utan kostnaden för att ha medborgare i ett land. Typ polisiära insatser, sjukvård och allt annat som vi etniska svenskar förväntar oss att få utan att någon gnäller om att vi kostar. Det är ju ingen som för fram argumentet att arbetarklassen kostar pengar om de är överrepresenterade i viss brottsstatistik eller har fler alkoholister (om det är så vet jag inte, men ni fattar poängen), ingen argumenterar att värmlänningar som vägrar flytta är dyrare när de blir av med jobben.

2 COMMENT(S):

otroligt bra skrivet av Betnér. Han lyckas till och med göra statistik intressant.

 

Sandlådestatistik som a-l-l-a borde förstå! :-P *hint hint* Man måste ju anpassa språket till vem man debatterar med! ;-)