The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Riksdagsvalet 2010

Idag var jag och gjorde min demokratiska plikt som medborgare, jag gick och röstade på Sveriges Konsulat här i Odense. För det är verkligen varje medborgares plikt i ett demokratiskt samhälle att vara med och rösta fram det vägval som kommer att forma landet under de nästföljande fyra åren. Det duger inte att sitta på sofflocket och sedan jämra sig och gnälla över hur dåligt det är i Sverige och hur dumma politikerna är. Gå och rösta då för tusan!

Kom inte med dumheter som: "Men alla är ju likadana, samma skit!". Nej, det är inte skit samma vilket parti vi röstar på. För även om hela min generation är likgiltiga med politik och saknar förståelse för hur mycket av våra liv som styrs av och hur samhället som helhet genomsyras av politiken, är det en enorm skillnad i vilka partier som sitter i regeringen. Ni har nu cirka två veckor, fjorton dagar, på er att bestämma er för vilken ideologi som ligger er närmast om hjärtat.

Det stora bekymret i årets val är farhågan för hur många som kommer luras med av Sverigedemokraternas vallögner, egenpåhittade statistik och Jimmie Åkessons till synes harmlösa nuna. Det duger verkligen inte när det enda argumentet för att rösta på Sverigedemokraterna är att man tycker att dagens immigrationspolitik är usel! Är du av den uppfattningen ska du arbeta för en förändring genom de etablerade partier, och inte rösta på ett parti vars huvudfråga handlar om att driva ut alla icke-svenska element. Vad som sedan definieras som 'svenskt' har Jimmie Åkesson svårt att svara på, och han är dessutom uppenbarligen (lyckligt?) ovetande om att mycket som han skulle anse vara svenskt, egentligen är influenser från andra länder.

Sverigedemokraterna har ställt sitt fokus på att svartmåla alla invandrare och dra alla möjliga sorters paralleller mellan dem och samhällsproblemen. De lyckas skrämma folk med hotbilder om islamifiering av Sverige, införande av Sharia-lagar, och kvinnor som går omkring i burqa. De som kan sin historia vet att det var precis så som nazisterna i Tyskland började, de beskyllde judar för det ena och andra varefter tyskarna gick på det, begränsningar började införas successivt och se vart vi slutade någonstans. Första steget på samma väg dit är att vi håller tyst och inte ifrågasätter vad det är som Sverigedemokraterna häver ur sig, när de försöker åka med på den antiislamistiska vågen som för tillfället går genom Europa. Då ger vi vårt tysta medgivande. Problem med segregationen ska vi aktivt arbeta med, och det vore en skam att låta alla invandrare bära skulden för en misslyckad integrationspolitk!

En röst på Sverigedemokraterna är att kasta bort sin röst på ett enfrågesparti, som är fullkomligt ideologilöst! De saknar visioner och idéer om hur samhället ska se ut, och har bekvämt "copy and paste" från ett parti här och ett annat parti där. Bara för att de har målat sin fasad i en fager ljusblå färg med en liten blåsippa som maskot, och försökt klippa av sina rötter med nationalsocialismen, betyder det inte att det är ett rumsrent parti. Skenet bedrar.

Det är ett ödesval på många sätt, gott folk! Alliansen eller de rödgröna, om småpartierna lyckas vara kvar i Riksdagen, och om Sverigedemokraterna hålls utanför rikspolitiken. Skräckscenariot är ifall Kristdemokraterna hamnar nedanför 4%-gränsen medan Sverigedemokraterna kommer över den, ifall Moderaterna blir största parti men saknar majoritet i Riksdagen i och med att KD åkt ut, och den efterföljande politiska kaos när SD tillåts spela vågmästarroll. Jag bryr mig inte om du så har brutit benet eller tant Ebba ska gifta sig, Du ska rösta den 19 september 2010!

Utanför svensk mark.

Till och med SD har hittat hit! (Fjärde i raden nerifr. räknat)

0 COMMENT(S):