The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Det lättsamma livet

Dagen började med en tur till Winslöwparken, där vi medicinstudenter brukar hålla till. En uppsamling av 400 frivilliga friska unga människor är på gång till en biogenetisk blodbank här i Odense, där man bland annat ska kolla på den interindividuella enzymvariationen i samband med omsättning av olika läkemedel. Vi var villiga frivilliga. Som plåster på såret får vi 200 kr. Enkelt tjänade pengar för studenten.

Sedan tog vi en tur i stan för att kolla på det smala shoppingutbudet, blev uttråkade och sedan utsvultna pressade vi i oss var sin gigantisk pizza-slice. Jag hjälpte sedan Aida med att lätta på hennes snacks-gömma, chilinötter och popcorn bara slant ner i halsen på mig utan ansträngning. I andra handen höll jag hennes skvallerblaskor och läste liggandes raklång i hennes soffa och kände mig väldigt hemma. Jag har då alltid undrat varför kändisar alltid ska vara otrogna, eller så har dessa paparazzi-reportrar väldigt livlig fantasi!

En fika intogs sedan på Olivia Brasserie inne i stan med andra vänner. Fika måste vara något av det bästa som svensken har uppfunnit. Däremot var hallonkakan inte någon höjdare. Jag har ätit godare. Nästa gång får jag nog testa något annat, kanske någon av deras fem olika sorters chokladkaka?

Sedan blev det bara så att jag stod i mitt kök och lagade en "kines-fierad" variant av thaimat till oss alla, vad sägs om gul currygryta med wokade grönsaker och scampi/quorn? För att fullborda asiatkvällen blev det japansk anime som sattes på i TV-burken; My neighbour Totoro. Man ska inte underskatta tecknat, det talar ännu till det inre barnet. Ännu en fantastisk pluggfri dag!

Totoro.

1 COMMENT(S):

Haha! Det låter härligt, och en liten men god gärning. :)