The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Måndag den 4 oktober

Otroligt att vi redan är inne i oktober månad. Sommaren känns så avlägset och vi har en hård vinter att se fram emot, om vi ska tro på meteorologerna. Jag har personligen inget emot höst/vinter, så länge det är med måtta.

Vi är inne på slutetappen av uppsatsskrivandet, och är förhoppningsvis snart fri från den. Så kan jag börja tänka lite på hur jag vill spendera mitt höstlov. Ett lov på väldigt länge, som jag inte behöver sitta inspärrad i en läsesal och svettas över blytunga böcker! Funderar starkt på att flyga norrut igen. Det var ju ett tag sedan sist.

Sveriges Riksdags talman valdes idag. Som väntat ligger fokus på SDs vågmästarroll, och huruvida något av blocken indirekt har fått stöd av dem. Det är beklagligt ifall nyhetsrapporteringen kring Riksdagens arbete, under de följande fyra åren, ständigt kommer att kretsa kring hur SD röstade i olika sakfrågor, istället för att ha sakfrågorna i centrum. Det återstår att se hur media hanterar det.

Samtidigt demonstreras det runtom i landet mot SDs intåg i Riksdagen idag. En del menar att det är ett odemokratisk förhållningssätt att av princip vara emot SD, att de etablerade partierna vägrar samarbete eller att hålla manifestationer emot dem. Att man då begränsar Sverigedemokraters yttrandefrihet. Men dessa människor ska vara försiktiga med att hävda friheter, när man i gengäld försöker begränsa andras rättigheter att yttra sin åsikt.
Published with Blogger-droid v1.6.2

1 COMMENT(S):

Usch! Vill ha sommar året om. Jag litar dock inte på meteorologer. Det är ett gissningsjobb. Jag kan lika väl sträcka ut boobien och säga vilket väder det blir. ^^

Och härligt att du får lite lov i alla fall. Får då inte vi. Haha. Även om man hade önskat. De säger att detta basår är i klass med läkarlinjen (alltså pluggmässigt), inte lika hög nivå så klart. Haha. Men tillräckligt för att man ska bli irriterad. ^^