The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Nothing's Impossible

Talanger i all ära, visst är det inspirerande att se unga genier som till synes ansträngningslöst klarar av att lösa svåra matematiska problem eller komponera avancerad musik, men de riktiga inspirationskällorna är de som har klarat av att resa sig upp igen efter ett högt fall, anser jag.

Blott 10 år gammal förlorade Liu Wei båda sina armar i en svår olycka. Han kunde ha gett upp hoppet, men han valde att resa sig igen och göra något med sitt liv, trots sitt handikapp. Nu är han 23 år gammal och har lärt sig att spela piano med sina fötter. Igår vann han Kinas motsvarighet till TV-showen 'Talang'. Allt han ville var att göra sin mor stolt. En sann inspirationskälla.

Hans motto: "Det finns två vägar för mig; antingen en snabb död, eller så lever jag livet fullt ut." Lyssna på hans tolkning av R. Claydermans Mariage D'Amour. (För den otålige, spola fram till 2:10.)

5 COMMENT(S):

Gud vad rörd jag blev.. jag kanske har pms.. men sitter här med tårar i ögonen. Blir så inspirerad av såna här livshistorier.. vad ska vi klaga över när vi har givits alla förutsättningar för att göra något gott med våra liv?
Hur hittade du videon? Jag lånar den.. :)

 

:-P Du har nog PMS..! (Jag tänker på alla dina känsloutlopp just nu på FB!) haha..

Vi har precis som du säger, inget att klaga över. :-)

Jag läste om killen i en av utlandstidningarna i morse. Så självklart skulle jag kolla upp det och höra med egna öron. :-)

 

Hahaha... vilka känsloutlopp vavava?? Förresten, jag gillar att du har ändrat din introtext till höger. Men.. varför har du blandat olika språk? "medicine student"? Välj ETT språk och håll dig till det tjockis. Överlåt Svengelskan till din syster. :) VARSÅGOD FÖR HÄLPEN!

 

Haha, you read me too well. ;)

Har pluggat så jag känner mig säker, haha. Men alltid kul att överdriva lite smått. Även om jag har läst ofantligt lite. Är glad att jag lär mig fort. Puh.

Tack! Hoppas också det går bra i möra. :D

Och jag håller med om inlägget - inspirerande om något! :)

(Tänkte skriva vad du tycker om fredspriset men ser att du skrivit om det längre ner, ska läsa direkt :D)

 

OK, jag vet att jag är seg på att svara... och tack för att du rättade min svengelska, syster! ;-)