The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Big Brother's Watching

Vaknade upp i morse till ljudet av regnets smattrande mot fönsterglaset. Jag muttrade lite bittert och försökte somna om. I köket hördes däremot skramlande med pannor och porslin. Snart dök ett huvud in genom dörren som på bästa morgonhumör berättade att frukosten var serverad! Min lillebror hade stigit upp tidigare för att laga frukost. En kopp te utan socker stod på min sedvänliga plats vid matbordet och en double veggieburger dukades upp framför mig. Ni tänker säkert att det inte riktigt är frukost det där, men mina bröder är sådana, kött passar när som helst på dagen och gärna som start!

För en storebror kan det inte bli en bättre start på dagen. Nattens mörka skuggor upplöstes i ett ögonblick. Hans glada uppsyn strålade igenom det kompakta molntäcket.

Stan var tommare än vanligt, med tanke på att det är höstlovsvecka just nu. Det borde vara en massa skollovslediga barn och ungdomar som livar upp i stadskärnan, men troligen är det väl rädslan som håller Malmöborna i ett fast grepp. De har blivit begränsade i sin egen stad av skräck för att bli offer för skjutningarna. Det är inte bara personer med invandrarbakgrund som tänker på detta viset, utan även många med 'etniskt svensk bakgrund'. En oerhört sorglig utveckling. Jag känner varken rädsla eller skräck, men snarare avsky för de senaste händelserna. Jag går ut som vanligt, om än mer vaksam än förr. Det är dags för Malmöborna att återta sin stad.

Vi gick omkring i butikerna på jakt efter fotbollsskor till min ena lillebror. Han var så mån om att få höra min åsikt. Jag kände mig privilegierad. Vi gick nerför gågatan, sida vid sida, pratandes, skämtandes, skrattandes. Min andra lillebror kan ge ett förvirrat intryck ibland, det är hans charm. Det skrattar vi hjärtligt över.

När de nya skorna hade köpts, knorrade magarna hos oss. Det var dags att fylla på lagerna. Den enklaste maten smakar himmelsk, för mitt sällskap förgyller min vardag.
Published with Blogger-droid v1.6.4

3 COMMENT(S):

Meeh.. jag vill också få burgare och skratta åt David. :(

 

Underbart att höra! Så glad jag blir. Jag trodde dock det var Martin som gjorde frukost, det hade varit en gullig syn :) hihi didi! Have fun in Malmö sweetheart!

/R

 

Du får ingen burgare, för du är INTE lika snäll som jag! hah!

Det var Martin som gjorde frukost, R! :-)