The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Dag 2

Vaknade lika okristligt tidigt idag igen. Min kropp klarar inte av dessa mörka, regniga, kalla morgnar, när sängen är så varm och lockande! Jag är ett nattdjur och klarar inte av att ställa om min dygnsrytm så brutalt, hela min resterande dag blir en enda dimma efter praktiken.

Det hände betydligt mer idag jämfört med igår. Jag har träffat patienter, riktiga patienter, i min vita läkarrock. Varför det är så roligt att gå i en vit läkarrock, kan jag inte riktigt förklara. Men andra kollegor som går i blåa/gröna dräkter ser också häftiga ut, men pricken över i:t är trots allt den vita rocken. Förklara för mig, era kloka huvuden där ute! :-)

Har även skrivit min allra första journal idag, på min bästa danska. En inläggningsjournal. Woho! Så är den oskulden tagen. För att vara första gången så gick det väl relativt bra. Man kan alltid vara efterklok och precis när man går ut därifrån, kommer man på saker som man kanske skulle ha frågat annorlunda. Jag var också ganska tafatt i själva den objektiva undersökningen, men det är ju saker som kommer med träning. :-)

Har även träffat patienter med arytmier, abscesser vid anus, abdominalsmärtor, appendicit... Sedan var jag med när en läkare dödsförklarade en person. Det var också något nytt som jag inte varit med om innan, även om jag sedan tidigare varit med om att göra i ordning patienter på vårdhem som har avlidit.

Blir en spännande fortsättning på veckan, även om jag får offra mina sovmorgnar. ;-)

2 COMMENT(S):

Det låter spännande! Själv sitter man med huvudet i anatomiboken =(

 

Haha, anus. Analis canalis kanske. Låter i alla fall.. lärorikt! Och den vita rocken är väl något man strävar efter. På något vis gör det att man känner sig... hel? Kan jag tro. Typ "Finally."

Du ä dutti! :D

Och Steve. Jag ser fram emot gourmetmiddag. Kan bidra med någon hundralapp om så önskas. Bara det smakar bättre än den salt- och pepparlösa kycklingen, som skulle ha varit fläskfilé. Haha.

Jobba hårt. Det lönar sig. Och vi har massa snö här, så det är ljust när man lägger sig och ljust när man vaknar. Man blir så pigg och glad. Om du ville veta. Önskar att du får lite snö snart så du får uppleva det till dina tidiga mornar :D