The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Första dag på praktik

Den första officiella praktiken inom utbildningens ramar är nu äntligen igång. Det är lite synd att läkarprogrammet i Odense inte har mer praktik, men det finns ju självklart för- och nackdelar med de olika uppläggen i Århus och Köpenhamn också. Det var en intressant dag i alla fall, jag är bara så utmattad av den enorma strömmen av information att min hjärna pulserar ljudligt genom skallbenet på mig och jag vill bara krypa ihop i fosterställning och släcka lampan, nu.

6.00: Vaknar efter en orolig nattsömn där jag ideligen drömmer att tåget kör iväg utan mig. Vaknar flera gånger under natten för att kolla på mobilen vad klockan är.
6.45: Iväg mot tågstationen
7.03: Tåg mot sjukhus
8.00: Morgonkonferens
8.15: Kasus-genomgång av intressanta patientfall
8.30: Introduktion med ansvarig överläkare på avdelning
9.00: Fotografering och uthämtning av ID-kort
9.15: Presentation av och rundtur till olika avdelningar och diverse enheter
10.30: Genomgång av sjukhusets journalsystem samt vägledning för journalskrivning
12.15: Lunchpaus
12.45: Röntgenkonferens
13.15: Träffade några patienter tillsammans med forvagten.
15.00: Slutar för dagen
16.30: Hemma!

Imorgon händer förhoppningsvis lite mer, och lite mindre introduktion. Men ibland behövs en mjukstart. Nu ska herrn krypa ihop någonstans. Vill inte någon snäll själ laga mat till mig och helst mata mig också?

2 COMMENT(S):

HEEY! Jag fick inget ID-kort med bild på... bara ett vanligt tråkigt med namn, avdelning och position :/

/Rashii

 

Neeej vad stiligt! Hoppas du får skoj. Jag gillar praktik. Myyycket praktik. Då får man liksom äntligen utöva den teoretiska delen som man ältat. :)