The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

"Fra syg til rask"

Första dagen på nya kursen var väldigt trevlig, tyckte jag. Först och främst var det härligt att få bänka sig i auditoriet för en ordentlig omgång föreläsning, vilket vi inte har haft på ett tag nu. Det där lät riktigt nördigt... För det andra är det kul att få se så många andra i min termin igen, som man annars nästan aldrig träffar på fritiden.

Den nya kursen ska tjäna som en smidig övergång mellan de prekliniska och kliniska delarna av läkarutbildningen, där vi nu ska övergå i att studera mer patologi (läran om sjukdomar) än vad vi tidigare har gjort. De första föreläsningarna handlade om åldring i dess bredaste betydelse och föreläsaren var kanon. Han lyckades kombinera humor med åldring, som lätt kan bli torrt och tråkigt. Visste ni att vi förlänger vår medellivslängd med tre månader årligen, enligt befintlig statistik? Visste ni att det har varit en konstant uppåtgående trend på förväntad livslängd under de senaste decennierna? Detta betyder att betydligt fler i vår generation kommer att nå över 100 år. Kul tanke.

Annars har dagen varit lugn. Jag åkte ut till en möbelbutik för att inhandla en ny kontorsstol, för att den gamla är otrevlig att sitta på. På vägen hem med taxin, visste inte chauffören riktigt var min adress låg. Han fumlade med sin GPS medan han körde men fick den inte till att funka. Han var ny på jobbet, som han också berättade för mig. Jag såg min chans att använda GPS:n på min mobil, så där körde vi sen genom vinterkalla Odense med min chaufför sneglandes på mobilen för att hitta rätt. Vilken räddare i nöden min xperia är! Hah.

0 COMMENT(S):