The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Politisk aktion

Förra veckan publicerade Dansk Folkeparti med Pia Kjærsgaard i spetsen ännu en invandrarkritisk artikel, där de beskyllde invandrarfamiljer för att vara orsaken till att saft och kakor har försvunnit från de danska läkarmottagningars och sjukhusens vänterum. Det beror helt enkelt på att invandrare har så glupsk aptit att de tar med sig hela sin familj för att äta upp kakorna, enligt DF. Det har lett till att man varit tvungen att upphöra med denna samhällsservice, fortsätter dem.

Sanningen är den att kakor och saft har försvunnit från vänterummen helt enkelt på grund av hygieniska skäl, men vi vet ju också att Pia Kjærsgaard alltid har haft sina underliga källor för att finna kunskap. För några veckor sen skulle hon minsann förbjuda paraboler också, eftersom många arabiska kanaler propagerar för anti-västerländska åsikter.

Som reaktion på det här, har det startats upp otaliga Facebook grupper som alla gärna vill motverka denna 'kakbrist' inom sjukhusen och minsann även 'trösta' Kjærsgaard och andra på DF's högkvarter i Christiansborg. Jag, Aida, Rasha och Nina hakade självklart på denna aktion och sände iväg var sin citronmånekaka (observera månens symbolik i sammanhanget) till Köpenhamn! En liten glad hälsning om Eid Mubarek skickades även med i paketet. ;-)
2 COMMENT(S):

Sv. Ja riktigt skönt att komma till Sverige! Längtar så :D

 

Hehe, riktigt grymt av er! LIKE THIS SOO BAD! Fler liknande aktioner behöv, även i Sverige! (svär bittert)