The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Back from Celle

Vinterlandskapet försvann ganska snabbt efter att vi kom fram till Celle på fredagskvällen. Snön förbyttes långsamt mot vattenpölar och den iskalla luften blev lite så där lagom höstlig. Det var en liten med väldigt trevlig stad med sin storhetstid under 1600- till 1700-talet, då staden användes som residensstad i hertigdömet Saxen-Wittenburg. Många historiska byggnader finns bevarade och charmiga korsvirkeshus från 1500-talet finns i stadens stadskärna. Slottet Celle och Stadtkirche är en av stadens mest populära turistmål.

Vårt sällskap på nio personer starka, var nog en av de få unga turisterna i stan under helgen. Busslaster med pensionärer intog staden. Vi gick till turistmålen, vi åt gott på stadens många restauranger, vi fikade tills magen sprack, vi gick på stadens julmarknad och övriga butiker, men framför allt hade vi massa tid att umgås med varandra.

Det blev tyvärr inte många bilder, men jag måste säga att det bara är härligt att slippa mobiltelefonerna, internet och annat elektroniskt som bara upptar ens tid. Det var ett skönt avbrott och det behövdes verkligen. Många frågor i mitt huvud har klarnat upp också efter helgen. Se vad en liten utflykt till Tyskland kan göra för ens hälsa! ;-) Så jag sänder ut ett stort tack till Nina och Rasmus som tog tag i planeringen och till resterande vänner i sällskapet som bidrog till en riktig härlig resa! :-)

0 COMMENT(S):