The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Snön föll

Det har gått några dagar sedan min senaste uppdatering, en redig cocktail av diverse orsaker ligger väl bakom det. Det har varit lite svårt med att samla tankarna för en gångs skull, och få de nedskrivna svart på vitt. Dessutom vet jag ju om att alla har fullt upp med sitt eget; träffa familj och vänner, bekanta sig med nykomlingar i släkten, resa runt och se världen, eller bara vänta ut den bistra vintern som håller vårt avlånga land i ett järngrepp.

Snön föll och Sverige hamnade i ett nästintill komatöst tillstånd. Det är vid sådana här tillfällen som vi blir påminda om hur sårbart vårt samhälle egentligen är. Vägarna, järnvägen och infrastrukturen som knyter samman vårt land, behöver enbart drabbas av smärre störningar för att hela havet stormar. De ansvariga bär givetvis ett stort ansvar för att snöröjningen inte har fungerat optimalt, men frågan är egentligen hur smärtfritt det kan gå när en sådan här vargavinter drar in över kontinenten. Jag hade så gärna velat se mer tolerans, förståelse och hänsyn från människor. Bussar kan inte begäras komma i tid när snön ligger tjockt på vägarna, gamla människor kan inte förväntas gå snabbt nerför oskottade trånga trottoarer när jag själv känner mig som Bambi på is och vissa borde bara fråntas sina körkort, cyklar eller sättas i husarrest när det är vintern.

Även om snön är besvärlig och tidskrävande, tänk vilken petitess den hade känts ifall alla tog mer hänsyn till varandra i trafiken och slutade upp med att tro att de äger företräde för att de är viktigare. Jag minns hur jag alltid såg fram emot att snön föll när jag var yngre, hur jag alltid önskade mig en vit jul. Det kanske jag inte gör längre, men jag vill inte föröva de små barnen den glädje som snön kan ha med sig. Jag tycker faktiskt om det, trots att jag nuförtiden halkar istället för att gå fram på vägarna. Så nej, jag är nog inte trött på snön, men däremot är jag otroligt trött på hur vuxna människor beter sig.

1 COMMENT(S):

Håller fullständigt med!