The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

The Girl in Red

Det har gått så där med läsningen idag, varit segt. Jag skyller på min granne under mig, som festade hårt långt in på morgontimmarna och störde min välbehövliga nattsömn. Eller så är det bara en läglig ursäkt...

Jag vet inte varför, men jag fick ett plötsligt infall och mitt hjärta trånade efter violinens vackra toner. För att jag är som jag är, föredrar jag nästan alltid melankoliska musikstycken som talar till mitt inre. Vad passar bättre än John Williams genialiska titellåt till "Schindler's list"? Det är också i övrigt en av mina absoluta favoriter filmvägen, en stark film som skildrar människans grymmaste sidor.

Med Itzhak Perlman som violinist, är kompositionen nästintill fulländad. Hoppas ni uppskattar det lika mycket som jag gör, och en fortsatt god avslutning på årets första vecka!

1 COMMENT(S):

Jisses vad vackert!

Jag tror att John Williams har räknat ut exakt vilka tonkombinationer och melodislingor som går rakt in i människors hjärtan. Allt han gör är så komplicerat men simpelt på en och samma gång.