The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Linköping nästa...

Tentan gick bra igår, för dem som undrar oroligt ifall Steve klarar sin spärrtenta. Om jag inte har en helt galet förvriden känsla av hur det har gått, borde jag bli godkänd.

Tentafesten igår var också ganska så galen! Det var också sista tentafesten ihop med många eftersom de nu kommer att flytta till Köpenhamn. Lite vemodigt känns det väl, men om vi ser det från den positiva sidan, kommer vi ha fler kontakter runtom i Danmark hädanefter. Middagen var fantastiskt rolig, festen var intensiv! Men mer om det i senare inlägg.

Efter tentafesten fick jag packat det sista och sov i två timmar innan jag hoppade på tåget imorse klockan sju med destination Linköping. Sitter nu här efter att ha ätit gott med min gode vän och snackar ikapp oss om allt möjligt! Riktigt roligt är det att träffa honom igen, det var ett bra tag sen sist. Imorgon väntar Stockholm. Fortsatt god kväll till er alla!
Published with Blogger-droid v1.6.6

5 COMMENT(S):

Någon som är ute på vift ser jag. *vink vink*

 

Härligt att tentan gick bra!! :)

Vad innebär spärrtenta? Att det tar en termin tills man far skriva om den eller att man inte far fortsätta utbildningen?

Har hört att man bara har 3 chanser per tenta i DK? Stämmer det?

 

Tack! :-)

Jag kallade det för en spärrtenta för att man är tvungen till att klara av den innan man får fortsätta på andra delen av utbildn, på så vis en "spärr". :-)

Tre chanser per tenta stämmer bra ja. :-)

 

Steve ursäkta om jag verkar trög,

Men gäller 3 försök bara vissa tentor, eller alla?

Det verkar ju jättejobbigt så? Om man skulle åka ut efter säg 5 års studier?

Vet du hur många procent som inte klarar?

 

Tre försök gäller alla tentor. Jag känner inte till ngn statistik som visar på hur många som dumpar sina tentor, tyvärr.