The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Bemärkelsedag

Lika bra att göra det officiellt, nu är jag ett streck närmare 30 och halvvägs mot 50. Tuffa tider alltså! Varenda år när det närmar sig får jag separationsångest, vill ju för helskotta inte byta ut min ålder, har ju blivit van vid den. När dagen anländer blir förvirringen total när någon frågar hur gammal man blir, hjärnan den tänker: "Du är 25 nu, old man", men munnen den säger vad hjärtat känner: "24".

"Vad önskar Du dig?" är en annan vanlig fråga man får. Vad ska jag svara på det? Tårtor och sötsaker äter jag redan för mycket av, kläder och massa skor finns i garderoben, materiella ting lockar inte längre, min familj mår bra, goda vänner har jag gott om, jag pluggar till något som jag älskar... vad mer kan en människa önska sig? Svaret är att jag blir glad för allt, bara det finns en tanke bakom det. Jag är lätt att tillfredsställa, bara du får mig att känna mig lite speciell just idag på min födelsedag.

Däremot kom jag att tänka på en sak i morse. När kineser fyller 70 eller 80 år, är det kutym att de går omkring med en hel stack röda kuvert (lai see) fyllda med en liten peng för att dela ut till varenda barn som lyckönskar honom/henne. Jag är inte så gammal än, men jag tänkte ändå på barnen. Sände därför iväg en liten blygsam gåva till Unicef, för de pengarna kan fler barn bli mätta idag i alla fall. 50 kg gröt för att mätta hungriga magar eller 60 påsar nötkräm till undernärda barn eller 600 doser stelkrampsvaccin.

"Happy face" - Birthday 2010.

4 COMMENT(S):

Aw vilken fin människa du är Steve. Verkligen.

Och jag håller med. Alla födelsedagspresenter blir mindre betydelsefulla när man blir färre. Det är tanken som räknas. Att uppskatta en. Det gillas. Men materiella ting etc. är sådant vi har mycket av och kan köpa oss själva. Uppskattning däremot, det kan man aldrig få för mycket av.

Hoppas du har en finfin födelsedag och att även om du äter för mycket sötsaker får i dig något sött. Man kan aldrig bli FÖR söt. ;)

 

Grattis Rooooodi!!!

 

Tack för gratulationerna! :-D