The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Eurovision Song Contest 2011

"Sverige har återfått sin schlager-stolthet", heter det i dagens nätupplagor. "Bästa placering för Sverige på tolv år". En sak är säkert i alla fall, jag har fått bekräftelse på att en låt som jag anser vara substanslös och dålig, faktiskt har en chans att ta hem segern ute i Europa. För att reda ut eventuella missförstånd, jag hejade på Sverige igår trots att mitt hjärta inte bankar för Eric Saades "Popular". Det är i mitt tycke ren popsörja. Men när man sitter bänkad framför TVn, finns inget annat alternativ än att stödja Sverige fullt ut, jag är väl ingen landsförrädare heller? Då är det vi mot dem, mina personliga övertygelser får vänta! :-P

Min personliga favorit är däremot Frankrikes bidrag "Sognu" med Amaury Vassili, framförd på korsikanska. Den låten ligger närmare min egen musiksmak. :-) Men han gjorde ett dåligt framträdande igår kväll. Hans nerver höll inte, utan han sjöng out of tune flera gånger. Studieversionen är betydligt bättre. Han är för övrigt världens yngsta professionella tenor, blott 22 år.


Spart’u mondu cun tè
Ma tu, ti ne vogli’andà
Canteraghju vittoria
Luntanu da tè, pensu sempre che
Sei intornu a mè, sognu di tè


Betydligt bättre ljudkvalitet med 480p.

3 COMMENT(S):

Hej Steve! Jag ville bara medela att jag klarade MCQ-testet och ska ner på MMI den 26 maj! Tack för all hjälp!

Förövrigt tycker jag Eurovision Song Contest är lite korrupt. Det är kompisröster hela vägen igenom ju! :)

 

Jag ville att han skulle vinna så det skulle bli ESC i Sverige nästa år. Men samtidigt inte för då skulle hans ego bara blåsa upp ännu mer. Jag är nöjd att han blev snaffsad på vinnartiteln. Eftersom "Eurovision är en sååå hääär liten del i mitt liv" som han sa. PFFT.

Och krya på dig! Halsfluss, ha. Längesen en annan hade det. Mandlarna putsväck efter att jag hade halsfluff (oj blev lite fel där men lät roligare) allt för ofta.


Leksands kyrka är speciell. Den är väldigt konstigt bygd. Haha. MEn den är fin. Yes.

Och Göteborg är för alla go'a människor samt att vi älskar Göteborg som stad. Vi skulle trivas där. Stockholm gillar ingen av oss. Uppsala är mysigt men vi vet inte om det är rätt stad för oss. Svårt det där. Haha.

Och jag har inte och ska inte snöa in mig på plastikirurgin, lovar. Mina tankar är öppna för alla perspektiv. You never know :D

 

Benjamin, väldigt roligt att höra! :-) Lycka till med MMI nästa vecka! Skriv gärna några krumelurer (till mailen) efteråt om vad det handlade om i år. :-)