The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

"The Boundless Sea and Sky"

Tidiga morgonföreläsningar idag, det sliter på kroppen! Har annars bara pluggat idag, med lite musik i bakgrunden. Anledningen till att jag nämner det, är för att jag vill dela med mig med dem som orkar trycka på play-knappen. "Beyond" heter bandet som jag har lyssnat på idag, ett Hong Kong-baserat band som startades någon gång på 80-talet, där ledsångaren Wong Ka Kui dog en tragisk död i 1993 när han ramlade ner från en scen under ett TV-program i Tokyo.

Jag är inte så gammal att jag växte upp med deras musik, men tack vare YouTube har jag kunnat ta del av ett av de få guldklimpar i kinesisk musikkultur. Men lägger jag upp den ursprungliga musikvideon kommer ni inte förstå ett smack. Därför spetsar vi till det genom att lyssna på en (kantonesisk) cover av "The Boundless Sea and Sky (海闊天空)" framförd av "Metro Vocal Group", en amerikansk a cappella grupp som är stationerad i Hong Kong och tillhör ett av Asiens främsta.

Tell me what you think! :-)


2 COMMENT(S):

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
 

"Jag är inte så gammal att jag växte upp med deras musik," du ska vara försiktig med att skriva att du inte är så gammal... dagen före din födelsedag, herr!

Vi kanske avslöjar din ålder här i cyperspace! :P