The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Going East

Jag sitter nu och mediterar in en rad blodsjukdomar och behandlingssätt i hjärnan min, inför tentan nästa vecka. Det går bra, tror jag. Idag hade vi en riktigt bra föreläsning om HIV/AIDS, jag satt med uppspärrade öron/ögon och absorberade allt som kom ut från överläkarens mun under de två timmarna. Tror att jag glömde bort att nämna infektionsmedicin, som en möjlig specialisering för mig i framtiden, till förra veckans frågestund.

Har ni märkt hur fin fullmånen är ikväll, rund och ljus med de mörka fläckarna på? Men allt jag ser är en förvuxen vit blodcell med för många segment av sin kärna. Skadad? Kanske lite.

Medan jag har det väldigt roligt med mina anteckningar och böcker, har min kära syster tagit på en långresa till vilda östern. Minsann, hon har åkt iväg med vår kusin till Kina! De ska resa runt i landet och göra sånt som kineser gör och träffa en massa kineser. Bland annat en massa "släktingar" till oss, som vi aldrig har träffat förut. Det ska bli intressant att få höra om det efteråt. Så nej, jag är inte bitter eller avundsjuk. Jag ska ju jobba under sommaren, det är ju minst lika kul som att gå på kinesiska muren, shoppa i Shanghai, ligga på stranden i Hainan eller frossa i durian på varenda gata och torg! Så njut väl av din examenspresent till dig själv, kära syster! :-P


1 COMMENT(S):

Durian? Yuck. Kinesiska muren? boooring. Jag blev faktiskt besviken. Okej. Det är mäktigt. Stort. Häftigt. allt sånt. Men jag hade förväntat mig något mer. Kan också ha och göra med att Peking är staden i dimman 24/7, och då hade vi ändå tur när vi var på muren och såg rätt mycket. Min favoritplats var Förbjudna Staden. Det var något jag föll för. Där snackar vi mäktighet. :)

Jag vill också shoppa. I Shanghai. Jag älskar shoppingen i Peking. Jag och karln funderar på att dra dit men vi vill ha nära till en beach också och det är väl inte Kina allt för intresserade av, ELLER???

(och jobba är kul det med.........)