The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Midsommar i Halmstad

Det var kärt av Johanna och Rabie att bjuda in oss till stugan i Halmstad för en trevlig Midsommarhelg tillsammans! Vi åt som om vi aldrig sett mat förut, min mage är fortfarande svullen efter helgen. Jordgubbar var det också mängder av, precis som sig bör. Men ibland får jag fortfarande en liten flash-back från de där tidiga morgnarna i tidiga tonåren, när jag kröp omkring på mina bara knän för att plocka ihop flera hundra liter jordgubbar varje dag för försäljning. "Aldrig mera jordgubbar!", vrålade jag efter det sommarjobbet.

Tror aldrig att jag har varit på ett mer svenskt ställe i hela mitt liv. Fina, prydliga sommarstugor stod på rad, nästan samtliga med flaggstänger och den svenska flaggan fladdrade för vinden, Volvo-bilar uppradade på parkeringen och etniska svenskar så långt ögat kunde nå. Jag undrade lite halvt skoj för mig själv ifall de tänkte: "Gubevars, nu har utlänningarna tagit sig igenom det sista fästet." :-P

Jag tackar alla vänner som förgyllde den helgen och gjorde den så lyckad som den blev! Och så här års, är Halmstad otroligt fint, även stadskärnan verkade mys-trevlig. Jag tvekar inte på att åka tillbaka någon gång igen.


1 COMMENT(S):

Det ser trevligt ut! Hur har du det på ditt sommarlov? =)