The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

All love is pure

Lagen om samkönade äktenskap godkändes i staten New York förra månaden och trädde i kraft i söndags. Tusentals par har önskat att bli vigda redan under den första helgen, där lottdragning har fått avgöra vilka de extra lyckligt lottade är.

När jag läste New York Times häromdagen, blev jag extra berörd av ett äldre par, Phyllis Siegel och Connie Kopelov som efter 23 år tillsammans slutligen fick ingå äktenskap med varandra i en ålder av 76 respektive 84. Den sistnämnde är rullstolsbunden. Ett annat äldre par är Ray Durand, 68, och Dale Shield, 79, som tillbringat de senaste 42 åren tillsammans.

Jag förstår inte trångsynta människor som motsätter sig bland andra dessa människors möjlighet att få gifta sig som alla andra människor. Enda skillnaden från de heterosexuella paren är att de råkar vara av samma kön och att det står i några gamla dammiga böcker att det är förbjudet. I mina ögon är all sorts kärlek mellan två individer, oskuldsfull och ren. Detta heteronormativa samhälle är något som förhoppningsvis snart tillhör historien. Om nu Gud finns, får hon vara den som dömer i efterlivet och inte vi andra medmänniskor som fäller den domen.

Vilken glädje det måste för Phyllis och Connie, Ray och Dale, att få sin djupaste kärlek för varandra erkänd av staten, efter all hopplös och tålmodig väntan genom åren.

Michael Appleton / NYTimes

1 COMMENT(S):

Så sött det är alltså! Så kul för dem :D