The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Svältkatastrof i Afrikas horn

Svår torka, höga matpriser och pågående konfliker på Afrikas horn har lett till den största hungerkatastrofen på flera decennier. Läkare Utan Gränser är på plats i flera områden i Somalia samt i gränsområdena mot Etiopien och Kenya.

(...) tiotusentals somalier flytt till Kenya och Etiopien där de bland annat samlas i världens största flyktingläger i Dadaab, i östra Kenya. Människor strömmar in i snabb takt och endast under juni har Läkare Utan Gränser behandlat tre gånger så många patienter som under hela förra året.

(...) Utöver problemen med undernäring är Läkare Utan Gränser mycket oroade över förseningar i mathjälpen. Den 30 juni har människor fått mat som räcker i 15 dagar. Nästa matranson väntas först om 40 dagar.

(...) - Läkare Utan Gränser har nått sin fulla kapacitet och vi måste nu utöka vår verksamhet i lägren. Det råder ett skriande behov av medicinsk och humanitär hjälp i landet. Det är nödvändigt att andra organisationer engagerar sig för att bistå i den pågående krisen, säger Alfonso Verdú, landansvarig i Etiopien.


Om Du har möjligheten, skänk en gåva idag HÄR! Det behövs för att kunna finansiera den extremt viktiga verksamheten som MSF bedriver, både i Afrika och i andra krisdrabbade regioner. Tack för Din medmänsklighet!

Sv%C3%A4ltkatastrof%20p%C3%A5%20Afrikas%20Horn

3 COMMENT(S):

Hej!

Jag testar att fråga här då jag inte hittat svar på min fråga någon annanstans.

Jag har MVG i svenska B och kemi B. VG i fysik B och engelska C. Och inte läst ma E.

Det är kvot 2 på Århus och Aalborg som intresserar mig.

Har jag förstått detta rätt?
Jag ansöker senast den 15 mars, då har jag läst upp ma E och har förhoppningsvis fått MVG i denna, får jag senare komplettera engelska C resp kemi b till MVG till 5e juli, eller måste dessa vara upptenterade till 15e mars? Så jag inte missförstår och 5e juli endast är för dessa som läser in en behörighet/går ut gymnasiet.

Sedan står det här och på läkarstudent.se att kvot 2 förfarandet hos Aalborg och Århus är ungefär detsamma, men godtar Aalborg upptenterade betyg?

Tack för en mycket bra och informativ blogg!

Mvh,
Johan

 

Det ska givetvis stå "...komplettera engelska c resp fysik B" och inte kemi b.

 

Hej!

Du har förstått det rätt, 15 mars 2012 är sista dag för ansökningen nästa gång. Kompletteringarna ska vara inne senast den 5 juli. Aalborg tillämpar också en helhetssyn, så det sker på samma sätt som i Århus.

Lycka till,

Med vänlig hälsning,

Steve