The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Vad är skäl nog för att avskedas?!

Jag har hunnit med att jobba en del inom äldreomsorgen under de senaste åren och det har skett att jag ibland tänkt för mig själv, vad en person gör där i ett omsorgsjobb med äldre människor. Vissa är bara inte lämpliga för det och andra har bara blivit så trötta på det att de är bittra och sura mest hela dagarna. Visst är det svårt att hitta nytt jobb när man är i övre medelåldern, men jag hade nog inte valt att stanna när man är så uppenbart olycklig med sitt dagliga arbete.

Det gör mig därför ont när jag läser om hur vårdpersonal har vanvårdat äldre människor på ett vårdboende i Norrköping. Hur har man hjärta att kränka, trakassera och misshandla andra medmänniskor, som oftast är så mycket svagare och försvarslösa? Man får inte reda på omständigheterna, men att trycka in spyor i munnen på en patient? Hur kan de somna med gott samvete om nätterna, undrar jag.

Vad som är mest upprörande är att det trots de förfärliga handlingarna, inte finns skäl nog för att avskeda ansvarig personal. Jag är anhängare av arbetsrättsregleringarna, men det kan inte vara rimligt att arbetstagarens rättigheter tillåts stå över dennes skyldigheter och plikter gentemot arbetsgivare och brukare av omsorgen. Dessa människor är högst olämpliga för vidare arbete inom vård och omsorg och ska tas ur bruk snarast möjligt, för att minimera risken för ytterligare skada på andra äldre.

1 COMMENT(S):

Läste det där jag med. Hemskt.

Okej för att alla ordinarie är rena bitterfittorna. Eller många av dem. Men vanvård på detta vis? Tragiskt. Vissa människor är inte ämnade att jobba med andra människor.

Och tack för alla kommentarer senaste veckan. Har inte hunnit svara. Jobbar och står i och umgås med das familia så mycket som möjligt. :)

(Och angående "köpa tjejkläder", har sett flera äldre gubbar med pippitröjor nu senaste veckan... Haha).