The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Greetings after Agra

Vi är hemkomna från vår dagstur till Agra, som ligger cirka trehundra kilometer utanför Delhi. Där fick vi äntligen beskåda det mytomspunna och så väl omtalade sagoslottet Taj Mahal! Det var verkligen så fantastiskt och strålande vackert som alla säger. Att få stå där, i stekande sol och svettandes floder, var otroligt och en syn för livet. Jag menar det verkligen. Omständigheterna hade kunnat vara bättre, då tänker jag på att vi hade en usel (falsk?) guide, dålig bil och typ stum chaufför (noll engelskkunskap), som i maskopi med massa andra människor försökte sälja varor till och lura oss. Men vi är inte födda igår precis.

Och bara så ni vet, jag har satt en ring på fingret och har en flickvän hemma i Sverige, ifall någon indier frågar. Pallar inte med deras ingående frågor och luskande oförskämdheter mer. Neh, jag är minsann upptagen och ska inte gifta mig med någon här för 50 heliga kossor och guldsmycken till hela min släkt.

*

Lördagen den 13 augusti 2011

Tredje dagen

Monsunregnen drog in över Mumbai här mot kvällen och fick till och med den hektiska trafiken att sakta ner en smula. Det vräkte ner vatten i över en halvtimme innan det slutade. Vi satt som tur var i en taxi tillbaka mot hotellet. Det regnade så mycket att vi var tvungna att rulla upp bilfönstren och för första gången under dagen slapp jag höra det eviga tutandet lika tydligt. Det ständiga oväsendet gör mig så trött.

Vi fann ett lyxköpcenter cirka en halvtimmes bilfärd från Colaba-området där vi bor. Jag har börjat märka att Indien är kontrasternas land. För att komma in på köpcentret passerade vi utstationerad militär med skarpa skjutvapen, säkerhetsvakter som kontrollerade väskorna, samt metalldetektorer. Innanför portarna på detta femvåningars center, fann man lyxmärkena. Det var marmorgolv, skinande glasportar och pedantiskt rent överallt. Här inne fann vi en helt annan samhällsklass av indier, sådana som klädde sig som västerlänningar, som talade engelska sinsemellan och som konsumerade för västerländska summor. Att gå utanför, bara tvärs över gatan eller byggnaderna vid sidan av de höga murarna, sågs mögliga och extremt smutsiga hus där tiggare hopades i skydd för kommande regnskurar.

Vi bokade flyg till Delhi idag. Det är nästan ett måste att åka till huvudstaden och se oss om, känner vi. Därifrån är det närmare till Agra, där Taj Mahal finns att beskåda. Säger man Indien är det ju nästan alltid det första som många tänker på, och kama sutra förstås. Höh. Äventyret fortsätter imorgon.

1 COMMENT(S):

Bilder Steve. BILDER! Men det låter härligt. Trots stum chaufför och allt vad det var, haha.

Men 50 "heliga" kossor, vore inte det något? Jag menar. Det är ju lätt värt att byta in en av resesällskapet mot det. Tänk money... Eller guldsmycken. ;-)