The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Greetings from Mumbai

Det har varit ett längre uppehåll från bloggen, opps. Att uppdatera bloggen har inte varit prioritering nummer ett precis. Ni förstår säkert. :-P Men jag har fört ngn form av resedagbok, med observationer och tankar. Här följer första dagens intryck.

*

Torsdagen den 11 augusti 2011

Första dagen
Alla starkt kontrasterande intryck som vi har fått under första dagen är enormt överväldigande. Skrytbyggenb står bland fallfärdiga hus där fasaderna så smått har vittrat sönder. Tiggare och handikappade människor håller sig utanför västerländska märkesbutiker och sträcker ut en tom hand eller pekar mot magen och munnen, bedjande om pengar eller mat. Trafiken är galen, ingen stannar för rött ljus, utan de verkar bara finnas där för syns skull. Istället tutas det flitigt, framifrån, bakifrån, till höger och till vänster. Hur vet man ens vem som varnar en för något? Vi kommer att åka härifrån med tinnitus.

Det är under monsunperioden som vi har valt att besöka landet. Det är väl på gott och ont antar jag. Vi var de enda icke-etniska indier som satt på planet in till landet. Vi är just nu de enda turisterna som syns på Mumbais gator. Snacka om att känna sig som cirkusdjur på parad med allas blickar mot sig. Men jag antar att det inte går att undvika när det går en sådan omaka trio nerför gatan som vi tre; en arab, en bosnier med svartbrunt krull och en kines. Hur har dessas vägar möts liksom?

Det är så olikt oss alla tre att inte reservera hotell i förväg innan vi kom till Indien. Vår tanke är inte att stanna kvar i Mumbai under hela vistelsen och därför kan vi också tillåta oss själva att vara mer flexibla och ordna med hotell på plats. Vi lyckades få tag på väldigt bra hotell till relativt billiga priser. Ingen av oss är den typiska backpacker-typen och önskar nog gärna bo något bättre än i sovsalar med andra främlingar. Möjligheten att leva som kung och drottningar finns om vi så önskar, eftersom allt är så otroligt billigt jämfört med Skandinavien. Maten är billig och väldigt god! Jag har kommit till vegetarianernas paradis på jorden.
Published with Blogger-droid v1.7.4

0 COMMENT(S):