The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Rome is calling!

Har varit drygt tre dagar i Rom nu. Ja, jag kan inte låta bli att smyga in på ett internetcafé för att ta ett litet kik på vad som sker ute i cybervärlden och vad för något viktigt som sker runt om i världen. Är nog lite beroende av internet.

Resan gick bra, första intrycker av Rom var... slitet. Vi är så bortskämda med fina, hela och välstädade gator i Skandinavien. Men det har sin charm. Jag gillar staden med dess solblekta husfasader och luckor, de högljudda italienarna och deras galna trafik där man parkerar lite som man behagar.

Vi har hunnit med några av de viktigaste turistattraktionerna hittills, Colosseum med den närliggande ruinstaden (Foro Romanum och Palatino), Fontana di Trevi, Piazza di Spagna samt Vatikanstaden med muséerna. Väldigt vackert, mycket kultur och mycket historia! Precis som jag gillar det. Blir nog inte mycket utforskande av nattlivet här i Rom när jag reser med mamma och moster. Men nog hade det varit roligt att få se dem två hänga i baren med var sin piña colada i handen. ;-)

0 COMMENT(S):