The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Academic Ranking of World Universities

Den årliga rankingen av världens universitet, sammanställd av Shanghai Jiao Tong University, har i år bjudit på tt välkommet erkännande. Syddansk Universitet (University of Southern Denmark) har i kategorin "Clinical Medicine and Pharmacy", som det enda danska universitetet placerat sig bland topp 100 (76-100).

Övriga nordiska universitet på listan är Karolinska Institutet (9), Göteborgs Universitet (51-75), University of Helsinki (51-75) och Uppsala Universitet (76-100). Se hela rankinglistan för "Clinical Medicine and Pharmacy" här.

På den generella rankingen av världens universitet ligger Syddansk Universitet på en hedrande 201-300 plats och rankas nationellt som nummer 4 efter Köpenhamns Universitet, Århus Universitet och Danmarks Tekniska Universitet. Se hela rankinglistan här


2 COMMENT(S):

Det är imponerande att Karolinska kan vara med och slåss med amerikanska storheter och engelska tungviktare.. men grattis till en plats på topp 100 - inte dåligt!

Hoppas allt går bra med den nya terminen annars.. du har ju inte så väldigt många kvar!

 

Tror du inte att det faktum att Nobelpriset bestäms på Karolinska väger in en hel del? :-) Men Sverige är bra, verkligen.

Jag hoppas det går bra för Dig med! Jag vill inte tänka på hur många terminer det återstår. :-P