The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Congratulation America

President Obamas vallöfte om att skrota den omdiskuterade och klart diskriminerande lagen "Don't ask, don't tell", är nu verklighet trots många protester från gråhåriga republikanska tomtar i den amerikanska kongressen.

Hädanefter ska inte en individs sexuella läggning avgöra dennes lämplighet och möjlighet för tjänstgöring i den amerikanska militären, eller för den skull vara en orsak till uppsägning från tjänsten. Fullständigt nonsens att en homo-/bisexuell soldat skulle hota truppernas sammanhållning genom sin närvaro.

Det handlar inte om att varenda individ som denna lag berör, kommer att kunna proklamera för hela världen vilken läggning de har när lagen skrotas. Det handlar snarare om att dessa människor ska kunna vara ärliga gentemot sina kollegor och framför allt sig själva, utan att vara rädda för repressalier. Det är vad jag välkomnar. 


_____
Läs mer:
"Don't ask, don't tell" slutligen avskaffad (DN.se)
"Don't ask, don't tell" ban on gays in US military ends (BBC News)
Celebration and concern mark the end of "don't ask, don't tell" (Washington Post)

4 COMMENT(S):

Tänk att USA har varit och är (i vissa frågor) så långt efter i utvecklingen. Det är lite skrämmande!

 

Sv. Ja precis! Men förhoppningsvis kommer det ju blir bättre over there med! Fler reformer och grejer så kanske de kommer ikapp...

Biokemi är verkligen huvudverk! Usch (A) Men intalar mig att det är skoj :D

 

Mina svart på dina frågor ligger nu på min blogg =)

 

True, true! Skandal att det inte skett tidigare. Go BAHAMAS. Eller go Obama.

Tack Steve! Tack för årets klokaste ord. OverFIT. Klart jag ska ändra till det. Ska bara... ehm... lyckas förstå mig på teknikens värld först. Men det kommer nog. ;-)

Och du. Glasögon kommer jag aldrig få... Säger vi. Snart är väl jag där också ^^