The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Tisdagen den 16 augusti 2011

Sjätte dagen

Jag börjar så smått känna mig mer "bekväm" med Mumbai, förstått på det sättet att jag kan se charmen bakom de slitna husfasaderna, de påträngande men oftast bara nyfikna blickarna och accepterat att fattigdom och tiggeri är en naturlig del av Indiens vardag.

Det är en kulturkrock av det grövsta slaget, som vi just nu bevittnar. Vi är alla tre eniga om att detta blir en upplevelse för livet. Det här är ingen bekväm och behaglig sol-och-bad semester i Thailand eller Mallorca. Det här är Indien, en ung post-kolonial republik. Ett mångtusenårigt kultursamhälle präglat av vilket kast man tillhör, med influenser från flera geografiskt närliggande kulturer.

Jag känner att jag lär mig mycket nytt varje dag, genom observationer, genom att lära mig av mina egna reaktioner i olika situationer och samspelet med andra. Intressant är det också att se hur det här landet fungerar. Vi måste ständigt vara vaksamma, alltid nödgade till att vara observanta och försiktiga, nästan till den grad att vi blir paranoida. Möjligtvis överdriver jag, men bakom varje gathörn lurar faror ifall vi inte är på vår vakt.

0 COMMENT(S):