The Voice of Steve

Nil desperandum - Never despair. A medical student's journey in Odense

Drömmarnas land

När man drömmer är det ett sunt tecken i min mening. Jag drömmer aldrig när jag är stressad eller fullständigt invirrad i allt möjligt. Jag brukar däremot drömma när stormen har dragit förbi, när allt bråte ligger på marken som den svepte med sig.

I helgen hade jag en väldigt märklig dröm om en före detta bästa kompis, som jag inte har någon kontakt med längre. Jag har inte träffat honom på säkert tio år snart, men ändå dök han upp i min dröm när jag minst anade det. I drömmen hade han precis blivit utsläppt från fängelset och jag var rädd för att han skulle söka upp och finna mig. En typisk katt och råtta dröm, där man blir jagad utan att egentligen veta orsaken.

Jag kan inte påstå att jag har tänkt på honom alls på sistone, varför dyker han ändå upp? Är det mitt undermedvetna som sorterar i arkiven, är det en förutsägelse om ett stundande möte i verkliga livet (om man tror på sånt) eller är det bara en ren tillfällighet att just Han av alla människor i mitt liv, ska ta upp jakten på mig i en dröm? Varför drömmer vi ens? Varför minns vi sådana irriterande men inte lyckligare drömmar?
Published with Blogger-droid v1.7.4

2 COMMENT(S):

Drömmar är så intressanta, jag är nog en sådan person som ger dem för mycket mening. Bara häromnatten drömde jag om en person som hade en nyckelroll i mitt liv för en mycket kort period, och i drömmen träffades vi men den här personen kände varken igen mig eller kom ihåg mig! Jag var så stött och lite tillintetgjord. Varför drömde jag det? Varför fanns personen så tydligt i mitt undermedvetna?

Jag tror att drömmarna vi minns kanske bär med sig något dolt budskap om något vi måste ta itu med? Kanske något där vi måste arbeta med oss själva? Jag vet inte, men det är ganska underbart vad hjärnan konstruerar när vi sover.

 

Du är inte ensam om att ge drömmar lite för mkt mening, jag gör detsamma. Särskilt med tanke på mitt kulturella bagage. Där är det ju nästan sanning. Har du sett en avdöd anhörig och denne säger dig ngt i drömmen, vore det en synd och stor risk för hela resterande familjen/släkten att inte följa det som har sagts/önskats... :-P Men jag är inte så hard-core. haha